Poveste

Imi aduc si azi aminte de acea dupa amiaza de vineri. Bizar de calda pentru o toamna tarzie. Imi voi aduce aminte toata viata. De lumina aparte, oprita de zgarie nori. De taxiurile galbene, de oamenii grabiti si de linistea din parcuri. De orasul in care m-am simtit bine de la inceput. De acel sentiment de regasire a unui loc pe care nu il mai vizitasem decat in gand. La care am sperat, ca tot romanul, ani de zile. De primele lacrimi ce mi-au linistit, in sfarsit, dorinta, speranta, vointa de libertate.
Iubesc acel oras, si, daca as putea, m-as intoarce si maine.
Cand mi se face dor de New York, si mi se face des, ma inchipui undeva sus. Cu o ceasca de ceai si o felie de monkey bread. Pe o terasa de la ultimul etaj. Imbratisandu-l cu privirea pana departe. Fara sa inchid ochii. Pana ma satur.Asistandu-l. Uimindu-ma de cata energie imi transmite. De fiecare data.

Ziua

Seara

Noaptea

Monkey bread


(reteta pentru masina de paine)

Ingrediente
Aluat
500 g faina
75 g zahar
1 lingurita sare
10 g drojdie uscata
125 ml lapte
3 oua
100 g unt

Umplutura
100 g unt
100 g zahar pudra
1 lingurita scortisoara
2 lingurite cacao

Preparare
Puneti ingredientele in masina de paine, folositi programul de framantat (doua ore si douazeci de minute).
Intre timp topiti untul pe foc, lasati- l sa se raceasca. Amestecati, intr-un al doilea vas, zaharul pudra, scortisoara si cele doua lingurite de cacao.
Cand masina de paine s-a oprit, scoateti aluatul si framantati-l cateva secunde. Taiati apoi bucati de forma unei cirese, dati-le o forma rotunda si treceti-le prin unt si apoi prin umplutura. Puneti-le una langa alta intr-o forma de chec. Formele nu trebuie neaparat sa aiba aceeasi marime insa aveti grija ca straturile din tava sa fie egale, astfel incat briosa sa se tina bine.
Lasati briosa la crescut pana isi dubleaza volumul. Preincalziti cuptorul la 180°C. Puneti briosa la copt timp de 30 de minute.
Pofta buna!

Comentarii

Bucate Apetisante a spus…
Ce frumos, te inteleg ca ti se face dor.
alina a spus…
ai putea sa ne spui care-i orasul? e f frumos......
Anonim a spus…
Aaaaa, cat de mult mi-ai lipsit! Frumoase poze, excelenta prezentare! Te pup.
Sanda
Mirela a spus…
Foarte frumoasa povestea, iar reteta e de mare clasa, saru'mana! :)
Mihaela a spus…
I join you for a piece of monkey bread. I'll bring the coffee :)
Vasi Dubreu a spus…
Frumoasa poveste!!!
Reteta cred ca este o pufosenie :))
Pup!
Bogdan a spus…
Cand iti schimbi numele blogului in "Stiu sa gatesc"? :)
Ioana V. a spus…
briosa e nemaipomenita!
doina a spus…
Ma bucur, Irina, ca impartasim aceeasi pasiune si sentiment de regasire a unui "acasa" niciodata stiut pentru NY. La fel m-am simtit si eu acolo, as reveni oricind cu acelasi drag :) Briosa o voi incerca neaparat, mi-ai lipsit aici, in spatiul virtual - ma bucur ca spatiul real in care ai fost te-a incarcat cu energie buna si-ti doresc sa tina tot anul :)
fegari a spus…
http://scortisoara.com/2011/08/mere-crocante-cu-scortisoara/ banuiesc ca si aceasta reteta delicioasa iti va aduce aminte de State :)
Unknown a spus…
N-am fost niciodata in USA. Si nici nu ma omor dupa tara asta. Dar in mod sigur este o exceptie: NY. Acolo in mod sigur as vrea sa ajung! Iti multumesc pt poze. Si pt reteta.
Unknown a spus…
Oh, ce minunat arata painica ta! Prima data am crezut ca e cozonac :)))
E impresionant NY-ul, dar si un pic obositor. E adevarat mie imi plac oraselele mai mici.
Carmen a spus…
ce haios arata produsul final :)
trebuie sa fie super gustoasa.
Banuiesc ca asa e firea omului, tinjeste dupa ce nu are.
Lucrez in Manhattan si trec trec pe strazi in fiecare dimineata fara sa bag de seama prea mult ce se intimpla in jurul meu. Din cind in cind vad autobuzele cu turisti si-mi amintesc ca oameni cheltuiesc bani ca sa vade ce mie mi se pare banal:)
Cum este pentru tine New York asa este pentru mine Parisul