03.02.2013

Checul de februarie



Banana bread

2 oua
125 g unt moale
150 g zahar
1 pastaie de vanilie
265 g faina
1 pachet praf de copt
125 ml lapte
3 banane mici, coapte

Pregatiti zaharul vanilat cu o seara inainte, taiati pastaia si puneti semintele in zahar. Amestecati.
A doua zi amestecati din nou.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati zaharul cu untul. Adaugati ouale, unul dupa celalalt. Apoi faina si praful de copt.
Curatati bananele si striviti-le cu o furculita destul de bine.
Adaugati laptele la aluat. Amestecati din nou. Adaugati bananele si amestecati pentru ultima data.
Varsati intr-o forma de chec. Coaceti timp de o ora.
Serviti.
Pofta buna.

P.S. Cateodata vars peste chec cateva linguri de crema de ciocolata. Dar numai cateodata. Cand mai apuc.

14 comentarii:

Anonim spunea...

J'aime ça!

Disturbingly Delicious spunea...

Oh, là, là! Ce bunatate de chec! Si prezentarea, in spiritul dragostei! Te pup draga mea.

Paula Gafitescu spunea...

Delicios, si prezentarea e minunata!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Frumos si aromat checul!

Brindusa Scheaua spunea...

cate inimioare... :) Buna banana bread.

Mihaela spunea...

How lovely!

catkitchen spunea...

Si checul si prezentarea sunt minunate !!! <3
PS.Sper ca esti ok , draga Irina !!

catkitchen spunea...

Si checul si prezentarea sunt minunate !!! <3
PS.Sper ca esti ok , draga Irina !!

Cgv spunea...

La cum este facuta prezentarea cred ca ai invatat deja sa iubesti pentru ca ai facut-o cu mare afectiune. Unde ai gasit ideea pentru aceasta prezentare?

Haplea spunea...

Ador banana bread!!!Prezentarea de exceptie ca de obicei!

Maya spunea...

Superba prezentare!

catkitchen spunea...

Irinucule , tot vin sa vad ce mai faci si deja incep sa ma ingrijorez ca nu mai dai nici un semn !! Sper ca nu s-a intamplat nimic !!!

Catalin spunea...

exact asta imi spun si eu...ce se intimpla?...am descoperit site-ul dvs in februarie anul trecut, intr-o duminica apasatoare de iarna canadiana cind mai nimic nu parea sa reuseasca sa treaca spre primavara...mai intii l-am sorbit intens, retete dar mai ales poze si rinduri (nu sint o buna bucatareasa)...m-am dus prin toti anii, lunile, si asa am iesit si eu din iarna...Multumesc...
P.S. Concret, sotul meu a folosit reteta de cozonac:-)

Eileen Cuisine spunea...

Love love love platoul tau! Iar reteta e asa apetisanta!