Idei pentru preparate din foietaj


Poate ca unul din lucrurile care nu imi lipsesc niciodata din bucatarie este un pachet simplu de aluat de foietaj! Cu unt, daca se poate...
Foietajul m-a salvat de nenumarate ori si cred ca as putea sa il folosesc la orice :

- ca aperitive, taind aluatul in forme diverse, adaugand legume calite in putin ulei, branza amestecata cu verdeturi si ceapa, felii de ceapa, s.a.m.d.

Ung putin marginile cu galbenus de ou, acoper din nou cu aluat, ung din nou cu galbenus si le dau la cuptor la 200°C timp de un sfert de ora.


- in loc de paine , la o ciorba de legume. Tai aluatul, il lung cu galbenus, presar seminte de susan, floarea soarelui, mac. Pun aluatul la cuptor la 200°C timp de 15 minute.


- ca fel principal la o cina, facand quiche cu legume :
Quiche cu ardei, rosii si mozarella


- ca desert, facand o placinta cu mere, aluat, mere fierte in cateva linguri de apa, amestecate cu zahar si scortisoara si din nou aluat uns cu galbenus.


Sau ca tratament antistres, secretul meu fiind o fasie de aluat, o lingura de nutella incalzita putin, cateva visine din sirop si din nou nutella. La cuptor timp de 10 minute. Va spun sincer, nu va mai trebuie nimic !

Comentarii

Cristina a spus…
Irina excelent post ... imi place remedul antistress :-)) Imi amintesc de omuletul taiat cu forma de biscuiti pe care l-ai servit linga o supa.
Ti-am scris un email.
o zi usoara si frumoasa
Adelina a spus…
Da, chiar că tratament antistres! :) Orice cu ciocolată pt. mine. :)))

Irina, vezi că mi-am schimbat adresa blogului: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/
Să modifici în blogroll.
Pup!
Irina a spus…
Cristina, multumesc pentru mesaj, am vazut mail-ul prea tarziu....
Irina a spus…
Ok, modificat...frumos nume!