...gandul ma duce la Philippe Conticini.
Aaaah, mi-ar placea sa gustati, macar o data, una din prajiturile lui.
Aluatul e dulce si crocant numai cat trebuie.
Cremele nu sunt gretoase, se topesc in gura si te insotesc timp lung.
Condimentele si aromele se intampina, se imprietenesc, se unesc, transformandu-se intr-un gust fantastic de savuros, pe care il pastrezi, neconditionat, in memorie....
Aaaaaah, totul e o chestiune de gust iar gustul prajiturilor lui e, credeti-ma pe cuvant, exploziv.
Acum cateva zile, am intrat, pentru prima oara, in noua lui cofetarie : Pâtisserie des rêves.
Ea se gaseste in cel de-al saptelea arondisment parizian, pe Rue du Bac, o strada linistita, cu magazine mici, de cartier, asa cum gasesti in adevaratul Paris, mai putin cunoscut de turisti…
Prajiturile se odihnesc sub cupole de sticla, bijuterii efemere de zahar, migdale, fructe, frisca, alune sau cocos.
Intru si nu stiu ce sa aleg, simt ca totul e fragil, suculent, as vrea sa cumpar tot magazinul dar...nu se face! As vrea sa stiu sa fac aceleasi prajituri, sunt incantata ca exista oameni ce reusesc sa faca astfel de lucruri, oameni atat de pasionati incat ajung sa transforme untul si faina in minunatii atat de precare, ies pe usa cu cartonul plin de prajituri, ma opresc pe prag sa mai cumpar o briosa, doar asa...pentru drum...si cu bretele pline, un singur deget liber, mai ating o cutie!
Cutia minune, cu tava, ingrediente si tot ceeea ce imi trebuie pentru a gati, acasa, o reteta inventata de el! Mai simplu, mai usor si mai ludic nu se poate! Multumesc!
Si iata-ma in tren, cu cartonul de prajituri pe genunchi dar cu gandul la o prajitura cu alune si cocos cu un gust desavarsit. Gust à la Philippe Conticini!
Prajitura Coco gourmand
Ingrediente pentru o tava haxagonala cu un diametru de 16 cm
Dublati cantitatile pentru o tava normala de tort
45 g de alune macinate fin
45 g de nuca de cocos rasa
75 g de zahar brun
15 g de zahar brun
20 g de zahar pudra
45 g de faina
3,5 g de praf de copt
0,4 g sare
10 g de nuca de cocos
10 g de zahar granulat
1 forma cu diametru de 16 cm
1 albus
3 galbenusuri
75 g unt
3 albusuri
Preparare
Topiti untul.
Varsati intr-un vas alunele, nuca de cocos, cele 75 de g zahar brun si 20 g zahar pudra.
Amestecati bine, adaugati albusul de ou si cele trei galbenusuri.
Adaugati untul.
Amestecati impreuna faina, praful de copt si sarea intr-un al doilea vas. Varsati totul in primul vas si amestecati din nou.
Bateti spuma albusurile si adaugati zaharul.
Adaugati albusurile in primul vas, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Varsati aluatul intr-o tava tapetatata cu faina si unsa cu unt, cele 10 g de nuca de cocos si zaharul granulat. Puneti tava la 180°C pentru 35 de minute.
Pofta buna!
Aaaah, mi-ar placea sa gustati, macar o data, una din prajiturile lui.
Aluatul e dulce si crocant numai cat trebuie.
Cremele nu sunt gretoase, se topesc in gura si te insotesc timp lung.
Condimentele si aromele se intampina, se imprietenesc, se unesc, transformandu-se intr-un gust fantastic de savuros, pe care il pastrezi, neconditionat, in memorie....
Aaaaaah, totul e o chestiune de gust iar gustul prajiturilor lui e, credeti-ma pe cuvant, exploziv.
Acum cateva zile, am intrat, pentru prima oara, in noua lui cofetarie : Pâtisserie des rêves.
Ea se gaseste in cel de-al saptelea arondisment parizian, pe Rue du Bac, o strada linistita, cu magazine mici, de cartier, asa cum gasesti in adevaratul Paris, mai putin cunoscut de turisti…
Prajiturile se odihnesc sub cupole de sticla, bijuterii efemere de zahar, migdale, fructe, frisca, alune sau cocos.
Intru si nu stiu ce sa aleg, simt ca totul e fragil, suculent, as vrea sa cumpar tot magazinul dar...nu se face! As vrea sa stiu sa fac aceleasi prajituri, sunt incantata ca exista oameni ce reusesc sa faca astfel de lucruri, oameni atat de pasionati incat ajung sa transforme untul si faina in minunatii atat de precare, ies pe usa cu cartonul plin de prajituri, ma opresc pe prag sa mai cumpar o briosa, doar asa...pentru drum...si cu bretele pline, un singur deget liber, mai ating o cutie!
Cutia minune, cu tava, ingrediente si tot ceeea ce imi trebuie pentru a gati, acasa, o reteta inventata de el! Mai simplu, mai usor si mai ludic nu se poate! Multumesc!
Si iata-ma in tren, cu cartonul de prajituri pe genunchi dar cu gandul la o prajitura cu alune si cocos cu un gust desavarsit. Gust à la Philippe Conticini!
Prajitura Coco gourmand
Ingrediente pentru o tava haxagonala cu un diametru de 16 cm
Dublati cantitatile pentru o tava normala de tort
45 g de alune macinate fin
45 g de nuca de cocos rasa
75 g de zahar brun
15 g de zahar brun
20 g de zahar pudra
45 g de faina
3,5 g de praf de copt
0,4 g sare
10 g de nuca de cocos
10 g de zahar granulat
1 forma cu diametru de 16 cm
1 albus
3 galbenusuri
75 g unt
3 albusuri
Preparare
Topiti untul.
Varsati intr-un vas alunele, nuca de cocos, cele 75 de g zahar brun si 20 g zahar pudra.
Amestecati bine, adaugati albusul de ou si cele trei galbenusuri.
Adaugati untul.
Amestecati impreuna faina, praful de copt si sarea intr-un al doilea vas. Varsati totul in primul vas si amestecati din nou.
Bateti spuma albusurile si adaugati zaharul.
Adaugati albusurile in primul vas, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Varsati aluatul intr-o tava tapetatata cu faina si unsa cu unt, cele 10 g de nuca de cocos si zaharul granulat. Puneti tava la 180°C pentru 35 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Intotdeauna am fost de parere ca daca vrei sa cunosti cu adevarat un oras, nu o poti face mergand sa vizitezi principalele puncte de atractie pt care vine toata lumea. Nu numai.
Viata simpla de zi cu zi, forfota locuitorilor pe stradutele mici, magazinele de cartier, plimbari lungi pe jos sau cu mijloacele de transport in comun... o brutarie, o cofetarie minunata ca asta... sunt lucrurile care te fac sa te indragostesti (sau nu) de un oras nou.
In fond, chiar daca traind in societate sunt importante si situatia economica si politica a tarii, alegerile si altele asemenea... lucrurile mici si simple sunt cele care ne umplu sufletul cu adevarat.
Te imbratisez cu drag.
Ai reusit sa o scoti din forma intreaga rasturnand-o? Merci mult.