E timpul zilelor "imprumutate". V-ati ales baba? A mea e astazi si e cu soare!
Multumesc baba Dochia, sper ca tot anul sa ne mearga bine!
Supa de rosii
Ingrediente
1 l supa de pui facuta din:
- oasele de la un pui fript
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tulpina telina
- cateva fire de patrunjel, dafin, cimbru
- 2 l de apa
1 kg rosii in conserva
2 linguri concentrat de rosii
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri de ulei de masline
sare si piper
Preparare
Pregatiti supa de pui.
Curatati cepele si morcovii. Spalati telina si patrunjelul. Taiati legumele si ierburile in bucati mici.
Puneti oasele la fiert in 2 l de apa, adaugati celelalte ingrediente pentru supa.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Strecurati supa si puneti-o la pastrat in frigider in sticle astupate. Se poate pastra timp de 3 saptamani.
Pregatiti supa de rosii.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le bucati foarte mici.
Scoateti rosiile din conserva, taiati-le in sferturi.
Puneti la incalzit uleiul in oala in care veti pregati ciorba. Adaugati ceapa si usturoiul, amestecati si lasati-le pe foc pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati concentratul de rosii si amestecati din nou.
Adaugati 1 l de supa de pui si rosiile taiate. Lasati supa sa fiarba la foc mic timp de o jumatate de ora.
Mixati supa si serviti.
Pofta buna!
Multumesc baba Dochia, sper ca tot anul sa ne mearga bine!
Supa de rosii
Ingrediente
1 l supa de pui facuta din:
- oasele de la un pui fript
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tulpina telina
- cateva fire de patrunjel, dafin, cimbru
- 2 l de apa
1 kg rosii in conserva
2 linguri concentrat de rosii
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri de ulei de masline
sare si piper
Preparare
Pregatiti supa de pui.
Curatati cepele si morcovii. Spalati telina si patrunjelul. Taiati legumele si ierburile in bucati mici.
Puneti oasele la fiert in 2 l de apa, adaugati celelalte ingrediente pentru supa.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Strecurati supa si puneti-o la pastrat in frigider in sticle astupate. Se poate pastra timp de 3 saptamani.
Pregatiti supa de rosii.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le bucati foarte mici.
Scoateti rosiile din conserva, taiati-le in sferturi.
Puneti la incalzit uleiul in oala in care veti pregati ciorba. Adaugati ceapa si usturoiul, amestecati si lasati-le pe foc pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati concentratul de rosii si amestecati din nou.
Adaugati 1 l de supa de pui si rosiile taiate. Lasati supa sa fiarba la foc mic timp de o jumatate de ora.
Mixati supa si serviti.
Pofta buna!
Comentarii
Ma bucur ca voi v-ati bucurat de soare astazi si iti doresc sa va fie asa tot anul! Noua ni se "pregatesc" -13 de grade la noapte, dupa o zi mohorata in care a mai si nins dimineata... Brrr!
Supa cred ca-i tare buna. E si e supa mea preferata, mai ales rece, pe timp de vara. :)
Iar fotografia imi place grozav, este de nota 10. Ex-ce-len-ta!
Si poza e super!
Alina
Draga mea, sa ai un 8 Martie inflorit, plin de soare si liniste, poate si cateva cadouase acolo ;), nu strica niciodata unei femei, nu?
Cu drag
Mie nu-mi prea place supa de rosii, dar as vrea sa stiu daca grisinele acelea sunt facute de tine, ca tare bine arata. Daca da, poate postezi reteta cand ai timp.
Multumesc frumos!
Nu eu am facut grisinele, le cumpar, din pacate!