Sunt in lumea mea. In cercul meu. Vad numai ceea ce se misca in jur.
Avansez calm si stapanit. Mentin viteza la nivelul celorlati. Poate putin mai repede.
Ma concentrez pe ceea ce fac, ceea ce raspund, ma concentrez pentru un schimb pozitiv de mesaje, simtiri, elan.
Dar lumea celorlalti? Sunt la viteza ei? O vad? O ating? De ce nu e si a mea? Oare trebuie sa ma opresc ca sa o vad?
Care e cea adevarata? Care e cea in care trebuie sa traiesc?
Plecata pentru cateva zile de acasa, nu am putut sa vad primii boboci.
Dar gradina e acum verde si vie!
Tarta cu somon si dovlecei
Aluat (Adriana Nicoleta)
300 g faina
80 g ulei de masline
100 ml vin alb
1/2 lingurita de sare
+ coaja rasa de la o lamaie (pe care am adaugat-o eu, puteti sa adaugati seminte sau plante aromatice, in functie de legumele folosite la tarta)
1 ou
2 linguri de smantana
100 g somon afumat
1 dovlecel
1 lingura de ulei de masline
Preparare
Spalati bine dovlecelul. Taiati-l in bucati mici. Caliti-l in ulei cateva minute. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant. Lasati-l sa se raceasca.
Amestecati vinul cu uleiul de masline. Adaugati sarea si coaja de lamaie.
Varsati faina si amestecati repede. Aluatul e usor de facut, se lucreaza bine, e cu adevarat excelent.
Intindeti aluatul in tava.
Amestecati smantana cu oul. Varsati-l peste aluat. Asezati feliile de somon si dovlecelul.
Puneti tarta la copt la 180°C timp de 35-40 de minute.
Pofta buna!
Avansez calm si stapanit. Mentin viteza la nivelul celorlati. Poate putin mai repede.
Ma concentrez pe ceea ce fac, ceea ce raspund, ma concentrez pentru un schimb pozitiv de mesaje, simtiri, elan.
Dar lumea celorlalti? Sunt la viteza ei? O vad? O ating? De ce nu e si a mea? Oare trebuie sa ma opresc ca sa o vad?
Care e cea adevarata? Care e cea in care trebuie sa traiesc?
Plecata pentru cateva zile de acasa, nu am putut sa vad primii boboci.
Dar gradina e acum verde si vie!
Tarta cu somon si dovlecei
Aluat (Adriana Nicoleta)
300 g faina
80 g ulei de masline
100 ml vin alb
1/2 lingurita de sare
+ coaja rasa de la o lamaie (pe care am adaugat-o eu, puteti sa adaugati seminte sau plante aromatice, in functie de legumele folosite la tarta)
1 ou
2 linguri de smantana
100 g somon afumat
1 dovlecel
1 lingura de ulei de masline
Preparare
Spalati bine dovlecelul. Taiati-l in bucati mici. Caliti-l in ulei cateva minute. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant. Lasati-l sa se raceasca.
Amestecati vinul cu uleiul de masline. Adaugati sarea si coaja de lamaie.
Varsati faina si amestecati repede. Aluatul e usor de facut, se lucreaza bine, e cu adevarat excelent.
Intindeti aluatul in tava.
Amestecati smantana cu oul. Varsati-l peste aluat. Asezati feliile de somon si dovlecelul.
Puneti tarta la copt la 180°C timp de 35-40 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Tarta arata bine si cred ca e gustoasa.
Alina
Am un domn langa mine care a pus ochii pe o frantuzoaica de la Euforia, nu-s cum o cheama, care prezinta o emisiune culinara! La ea nu are cum sa ajunga, dar la ce face ea, da! Si...se resemneaza cu ce are!
Pupi! Si ma bucur pentru ca esti bine!
p.s. si eu am cercul meu...:)
ma intreb cum ar fi fost daca pastrai somonul crud si il punei ulterior peste tarta cu dovlecei?
Aceasta tarta e pe lista de asteptare.
Numai bine!
Atata timp cat avansezi "calm si stapanit" cred ca e in regula.
Inseamna ca inca nu exista puncte de scrasnire cu lumea celorlalti.
Mie mi s-ar para interesant insa sa vad putin dinauntru si "cealalta fateta" doar daca nu ar fi riscant pentru calm si echilibru.
Paste linistit.
Cat priveste cealalta fateta...ma atrage din ce in ce mai mult. Dar eu sunt destul de simpla, nu pot sa fac mai multe lucruri deodata. Asa ca....trebuie sa aleg!
Sarbatori fericite!
HRISTOS A ÎNVIAT!