Ea a vrut o casa si o bucatarie mare. Pentru a ii gati lui tarte cu fructe. Tarte cu capsuni...
Pâte sablée
Reteta de Bernard Deschamps et Jean Claude Deschaintre (Le livre du pâtissier)
Ingrediente
250 g faina cernuta
100 g unt sau margarina la temperatura camerei
130 g zahar pudra
1 ou
sare
Puteti sa adaugati o lingura de cacao sau coaja rasa de citrice, putina menta, etc.
Preparare
Cerneti faina. Taiati untul in bucati mici.
Amestecati zaharul cu ouale.Adaugati sarea si amestecati din nou.
Cand zaharul s-a topit adaugati untul. Amestecati.
Varsati totul peste faina. Amestecati pana formati aluatul. Nu il lucrati foarte mult, cu cat il atingeti mai mult cu atat devine mai putin crocant.
Folositi-va de podul palmei pana cand aluatul devine omogen.
Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intindeti aluatul folosindu-va de faina. Asezati-l in tava. Adaugati boabe de fasole pentru ca aluatul sa nu se umfle. Puneti tava la cuptor pentru 20 de minute.
Lasati-l la racit, adaugati crema si multe, multe fructe.
Pofta buna!
Pâte sablée
Reteta de Bernard Deschamps et Jean Claude Deschaintre (Le livre du pâtissier)
Ingrediente
250 g faina cernuta
100 g unt sau margarina la temperatura camerei
130 g zahar pudra
1 ou
sare
Puteti sa adaugati o lingura de cacao sau coaja rasa de citrice, putina menta, etc.
Preparare
Cerneti faina. Taiati untul in bucati mici.
Amestecati zaharul cu ouale.Adaugati sarea si amestecati din nou.
Cand zaharul s-a topit adaugati untul. Amestecati.
Varsati totul peste faina. Amestecati pana formati aluatul. Nu il lucrati foarte mult, cu cat il atingeti mai mult cu atat devine mai putin crocant.
Folositi-va de podul palmei pana cand aluatul devine omogen.
Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.
Preincalziti cuptorul la 220°C.
Intindeti aluatul folosindu-va de faina. Asezati-l in tava. Adaugati boabe de fasole pentru ca aluatul sa nu se umfle. Puneti tava la cuptor pentru 20 de minute.
Lasati-l la racit, adaugati crema si multe, multe fructe.
Pofta buna!
Comentarii
Si mie imi place acest aluat si il folosesc la toate tartele!
Cu drag,
Ioana
...oare ce inseamna "faina macinata"? ma poti lamuri, te rog?
multumesc si multi pupici!!
Sa zicem ca ultima poza e doar pentru mine ;). O dupa amiaza placuta.
Merg acasa in weekend si am de gand sa ma intorc cu cateva kilograme de capsuni parfumate,numai bune de pus pe o tarta.
Crema este de vanilie?
Merci pentru reteta pentru aluat.Nu am prea multa experienta in domeniul tartelor, dar voi capata in curand.
dupa un an e minunat, tot mai bine pe zi ce trece!! si in parte asta se datoreaza si magiei din bucatarie! :))
Vreau sa incerc aluatul asta pentru o serie de mini-tarte asemanatoare cu cele din pozele tale, insa mi-e teama ca nu se vor desprinde intregi din forme. Cum sa procedez? Intai lasate sa se raceasca sau scoase din forme cat sunt fierbinti? Tu cum faci?
Merci,
M.
le las sa se raceasca in forma cam 5-10 minute, apoi le scot.
Multumesc fain pentru reteta, am dat si link la postarea ta de aici.
Zilele viitoare cred ca incercam si cartofii dauphinois.
Imi plac povestile tale. Salutari :)