06.06.2010

Vise

Plec dimineata devreme. Revin tarziu. In timpul zilei sunt departe, cateodata la sute de km distanta. Ne despart frontiere....
Distantele sunt din ce in ce mai scurte, usor de atins. Ziua se duce rapid, sar dintr-o viata in alta. Din ce in ce mai repede, pana cand?
Aud vorbindu-se, din nou, despre criza. Mai lunga, mai grea, mai apasatoare. Ma simt legata de trai, de locuri, de societate. E departe idealul de independenta. Dar cel de libertate?
Ajung acasa, ma eliberez de povara vietii, ma concentrez in gestul cotidian, ma asez si ma odihnesc pentru ziua de maine.

Tarta cu dovlecei si menta
(reteta preluata din revista Saveurs)
Ingrediente
Ingrediente
Aluat - folositi reteta de : AICI
2 dovlecei lungi, subtiri
250 g ricotta
150 g branza telemea (feta)
20 frunze de menta
Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i felii subtiri.Puneti la incins putin ulei de maslina, adaugati rondelele de dovlecei, sare, piper. Lasati dovleceii pe foc timp de 5 minute.
Intindeti aluatul in tava. Intepati-l cu furculita pentru a nu se umfla in cuptor.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Faramitati branza, adaugati ricotta si cele doua oua. Taiati menta fasii subtiri. Amestecati cu o furculita.Puneti pasta de branza peste aluat.
Adaugati dovleceii si puneti tava la cuptor timp de 35-40 de minute.
Serviti cald sau rece. Pofta buna!

15 comentarii:

Anonim spunea...

E foarte frumoasa prima poza.
La multi ani!
Alina

Raluca spunea...

Foarte tari pozele, imi plac!

kzarinne spunea...

irina, tarta ta cu dovlecei m-a dus cu gandul la un caleidoscop! :)
trebuie sa fie foarte gustoasa!!
bisous!

yafa spunea...

Trebuie sa fie minunata, tartele astea sunt pentru mine o mare problema, intotdeauna nu stiu pe care sa o aleg ;) Pupicei

Roxana spunea...

Simpla, frumoasa si rustica. O gura de tihna si de asezare acasa, "la gura sobei" imi pare tarta ta, Irina. Iar apoi, odihnita, sa poti sa pornesti mai departe.
Ceva in genul asta fac si eu, numai ca folosesc busuioc (n-am incercat menta niciodata) si adaug si un ou in compozitia de branza. Iar pe deasupra, presar cateva seminte de floarea soarelui. Iese buna. :-)

Sunt sigura ca vei ajunge la idealul tau de independenta intr-o zi, si-ti doresc ca drumul pana acolo sa fie cat mai scurt si mai bun!

alison spunea...

o combinatie placuta mie...azi chiar mi-am facut un carpaccio cu dovlecei si menta.si rosii,biensur!minunat arata!

Sylvia spunea...

E minunat tot ce faci, minunat tot ce povestesti ...de cate ori te vizitez simt ca intru intr-o vacanta de cateva minute....magic ! Multumim pentru asta .

Irina spunea...

Alina, iti raspund cu mare intarziere. Multumesc mult pentru urari. A mai trecut un an...

Irina spunea...

Raluca, imi pare bine ca iti plac!

Irina spunea...

Yafa, tarta asta e buna de tot. Si se face usor. Iar dovleceii...ii gasesti peste tot! Oricand!

Irina spunea...

Roxana, imi place ideea cu semintele de floarea soarelul. Iese si mai crocanta. Si eu fac cu busuioc dar sa stii ca si combinatia dovlecei menta e buna. De cand am menta in gradina, incerc sa o folosesc peste tot!
Cu independenta...e mai greu!

Irina spunea...

Alison, o salata numai buna pentru vacanta! Cum a fost?

Irina spunea...

Sylvia, cu placere! Multumesc mult , mult pentru mesaj!

Irina spunea...

Kzarinne, merci beaucoup! Gros bisous aussi et à bientôt!

Mucegai Ales spunea...

Cred ca este gustoasa, ca de aspectuasa este sigur!