26.08.2010

Clipe

Clipe. Timpul.... ca vantul. Se imprastie, dispare, ai vrea sa il opresti si nu poti. Ai vrea sa spui : stai. Si totul sa ramana nemiscat. Bucuria... sa poti sa o traiesti acum si mai departe, pana la infinit. Si apoi din nou. Sa reinceapa. Pana cand? Pana te saturi. Te saturi?
Zilele au trecut repede, prea repede. Dar a fost bine. Nu pot sa retin clipa dar pot sa incui amintirea. Si sa o scot cand am nevoie. Rasete de copii, energie, familie, soare dar si ploaie. Dialog, discutii si jocuri. Rasete. De copil.
Mi-a fost greu sa revin. Dar mesajele au fost multe, frumoase, ca un suflet de om drag. Multumesc. Incerc sa raspund cat de repede pot. Poate aici.

Brownies (negrese)
Reteta culeasa din revista Elle


Ingrediente
200 g de ciocolata neagra
200 g de unt
200 g de zahar
4 oua
100 g de faina
1 plic de praf de copt
putina sare
100 g de nuci

Preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Rupeti ciocolata in bucati. Puneti-o intr-un vas, adaugati untul taiat si el bucati. Topiti totul la cuptorul cu microunde sau la bain marie.
Amestecati putin pentru a omogeniza continutul.
Spargeti nucile, taiati-le in buci mici dar nu foarte fine.
Bateti ouale si zaharul, adaugati ciocolata calda, faina, praful de copt si nucile.
Varsati aluatul intr-o tava mica, patrata.
Puneti tava la copt timp de 25 min.
Scoateti tava din cuptor, taiati-o bucati, lasati prajitura sa se raceasca in tava.

Pofta buna!

19 comentarii:

Anonim spunea...

Mie imi pare bine ca ai revenit.
Alina

Roxana spunea...

S-a si terminat? Speram sa mai dureze inca putin macar!!
Dar e o mare bucurie sa aud ca a fost frumos, plin, rotund. In felul asta, poate ca amintirile incuiate la loc de taina, vor reusi sa faca revenirea mai lina...

Cat priveste negresa, la noi este un dulce aproape "traditional". Cand eram adolescenta ne facea mama, apoi am inceput s-o prepar si singura, in timp aducandu-i fel si fel de modificari. Cea mai buna reteta descoperita pana acum este cea cu dulce de leche.
Te imbratisez cu drag si... vant in panze mai departe! :-)

alison spunea...

negre,dulci ,ciocolatoase...imbietoare!bine ai revenit!

Gospodina de Criza spunea...

Nu m-as fi suparat sa mai absentezi o luna,doua, cat ai fi vrut.Dar, bine ca v-ati reintalnit si v-ati bucurat unii de altii.
De acum,trebuie sa te imparta cu noi.Hi,hi!
Multumesc si pentru mesaje!

kzarinne spunea...

Bine ai revenit, Irina! Nici ca se putea un dar mai potrivit decat reteta pentru brownie!! :))

Gros bisous!

Irina spunea...

Alina, multumesc mult pentru mesaj.

Irina spunea...

Roxana, frumoasa poza ta. Si nous infatisare a blogului....
Cred ca negresa cu dulce de leche e excelenta...O idee buna pentru week end!

Irina spunea...

Alison, multumesc mult de tot. Bine te-am regasit!

Irina spunea...

Ha, GDC. Bine te-am regasit si aici! Am uitat sa iti spun...am vazut un mesaj de al tau pe site-ul de fotografii. Si mie mi-au placut premiile romanilor!!!!

Irina spunea...

Bine te-am regasit!!!

happybags spunea...

Bine ai revenit:*:*ti-am simtit lipsa

yafa spunea...

Bine ai revenit! Miamiii parca le simt gustul ciocolatos!Imi place mult poza.Te imbratisez

teostan spunea...

ce bine arata

calatorprinlume spunea...

Bine ai revenit Irina! Arata tare bine negresa ta. Cred ca in week-end am sa o fac si eu.

Irina spunea...

Imi place happybags! Bine ai venit!

Irina spunea...

Yafa, imi pare bine ca iti place. Pe curand!

Irina spunea...

Teostan, bine ai venit, multumesc pentru mesaj!

Irina spunea...

Denisa, cum te simti?

calatorprinlume spunea...

Irina ma simt binisor, adica bine, tinand cont de faptul ca anumite jene vin la pachet ;). Si l-am si simtit acum foarte putin ce-i drept insa deja incepe sa isi faca simta prezenta :).
Te pup!