Clipe. Timpul.... ca vantul. Se imprastie, dispare, ai vrea sa il opresti si nu poti. Ai vrea sa spui : stai. Si totul sa ramana nemiscat. Bucuria... sa poti sa o traiesti acum si mai departe, pana la infinit. Si apoi din nou. Sa reinceapa. Pana cand? Pana te saturi. Te saturi?
Zilele au trecut repede, prea repede. Dar a fost bine. Nu pot sa retin clipa dar pot sa incui amintirea. Si sa o scot cand am nevoie. Rasete de copii, energie, familie, soare dar si ploaie. Dialog, discutii si jocuri. Rasete. De copil.
Mi-a fost greu sa revin. Dar mesajele au fost multe, frumoase, ca un suflet de om drag. Multumesc. Incerc sa raspund cat de repede pot. Poate aici.
Brownies (negrese)
Reteta culeasa din revista Elle
Ingrediente
200 g de ciocolata neagra
200 g de unt
200 g de zahar
4 oua
100 g de faina
1 plic de praf de copt
putina sare
100 g de nuci
Preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Rupeti ciocolata in bucati. Puneti-o intr-un vas, adaugati untul taiat si el bucati. Topiti totul la cuptorul cu microunde sau la bain marie.
Amestecati putin pentru a omogeniza continutul.
Spargeti nucile, taiati-le in buci mici dar nu foarte fine.
Bateti ouale si zaharul, adaugati ciocolata calda, faina, praful de copt si nucile.
Varsati aluatul intr-o tava mica, patrata.
Puneti tava la copt timp de 25 min.
Scoateti tava din cuptor, taiati-o bucati, lasati prajitura sa se raceasca in tava.
Pofta buna!
Zilele au trecut repede, prea repede. Dar a fost bine. Nu pot sa retin clipa dar pot sa incui amintirea. Si sa o scot cand am nevoie. Rasete de copii, energie, familie, soare dar si ploaie. Dialog, discutii si jocuri. Rasete. De copil.
Mi-a fost greu sa revin. Dar mesajele au fost multe, frumoase, ca un suflet de om drag. Multumesc. Incerc sa raspund cat de repede pot. Poate aici.
Brownies (negrese)
Reteta culeasa din revista Elle
Ingrediente
200 g de ciocolata neagra
200 g de unt
200 g de zahar
4 oua
100 g de faina
1 plic de praf de copt
putina sare
100 g de nuci
Preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Rupeti ciocolata in bucati. Puneti-o intr-un vas, adaugati untul taiat si el bucati. Topiti totul la cuptorul cu microunde sau la bain marie.
Amestecati putin pentru a omogeniza continutul.
Spargeti nucile, taiati-le in buci mici dar nu foarte fine.
Bateti ouale si zaharul, adaugati ciocolata calda, faina, praful de copt si nucile.
Varsati aluatul intr-o tava mica, patrata.
Puneti tava la copt timp de 25 min.
Scoateti tava din cuptor, taiati-o bucati, lasati prajitura sa se raceasca in tava.
Pofta buna!
Comentarii
Alina
Dar e o mare bucurie sa aud ca a fost frumos, plin, rotund. In felul asta, poate ca amintirile incuiate la loc de taina, vor reusi sa faca revenirea mai lina...
Cat priveste negresa, la noi este un dulce aproape "traditional". Cand eram adolescenta ne facea mama, apoi am inceput s-o prepar si singura, in timp aducandu-i fel si fel de modificari. Cea mai buna reteta descoperita pana acum este cea cu dulce de leche.
Te imbratisez cu drag si... vant in panze mai departe! :-)
De acum,trebuie sa te imparta cu noi.Hi,hi!
Multumesc si pentru mesaje!
Gros bisous!
Cred ca negresa cu dulce de leche e excelenta...O idee buna pentru week end!
Te pup!