03.08.2010

Seri aprinse

Putine zile pana la vacanta. Orele sunt lungi, pregatirile mari, asteptam familii si copii. Multi. Casa linistita se va transforma in loc de joaca, si veselie, si rasete zglobii. Inca numai cateva zile linistite. Profitam de soare, de calm, de flori, de fericirea de a fi impreuna.
Prieteni dragi ne trec pragul. In miez de seara, discutiile sunt lungi, cateodata aprinse, dialogul ne poarta, ne deschide ferestre noi.
Gatesc usor, salate, tarte, supe reci. Si sorbeturi. Cu toate fructele pamantului. Bem multa apa, rece, cu lamai, menta sau verbena, sau portocale. Mancam usor, frugal, multe antreuri, o masa bogata, plina de farfurii mici, colorate. Astept primele rosii.
O seara placuta si voua.

Crackers
Reteta de Peter Reinhart (LA Times)

Ingrediente
60 g de seminte de dovleac
30 g de seminte de floarea soarelui, mac, in, etc.
60 g de seminte de susan
150 g de faina de secara (integrala)
90 g de faina alba
¾ lingurita de sare (5 g)
2 linguri rase de miere (40 g)
2,5 linguri de ulei de floarea soarelui
aproximativ 15 cl apa

Pentru uns : 1 ou batut cu 5 cl de apa, seminte de susan si floarea soarelui
Preparare
Puneti cele 150 de g de seminte intr-un robot, amestecati pana obtineti o pudra destul de fina.
Adaugati faina, sarea, mierea si uleiul si amestecati din nou.
Lasati robotul sa mearga si adaugati incet apa pana cand aluatul se strange si se transforma in bulgare.
Scoateti aluatul din robot , impartiti-l in 2 - 3 bucati si intindeti-l cat mai fin posibil (1 mm). Adaugati putina faina daca aluatul este lipicios.
Preincalziti cuptorul la 150°C.
Taiati aluatul in patrate mici, de cativa cm. Asezati-le intr-o tava anti adeziva. Ungeti-le cu ou si presarati seminte.
Puneti tava la cuptor timp de 15 minute pana cand s-au uscat si devin crocanti.
Pastrati-i intr-o cutie metalica. Folositi-i ca aperitiv, cu guacamole, branza sau pasta de peste.
Pofta buna!

10 comentarii:

alison spunea...

o vacanta frumoasa!cu asa ingrediente ,ca acesti crackers plini de seminte ,nu are cum sa fie altfel!:))

VertAnge spunea...

Ce bine arata!

hapleablog spunea...

Chiar ma gandeam ce sa rontzaiesc zilele astea. Mersi pentru idee.

Gospodina de Criza spunea...

Potrivit noilor mele gusturi.Asa voi reusi sa aduc gusturile vacantei acasa.

Denisa spunea...

Vacanta placuta, Irina! Sa aveti timp frumos si clipe de neuitat, alaturi de delicatese dragi.

Antzu' spunea...

sunt perfecte!pe gustul meu..yum yum

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

teostan spunea...

Delicios

yafa spunea...

Draga mea, cred ca e tarziu sa-ti urez vacanta frumoasa, dar de ce nu la o adica. Crackersii sunt tare faini si imi place mult ideea. O saptamana frumoasa

Irina spunea...

Alison, sper ca ai avut o vacanta placuta. Pe curand!
VertAnge, imi pare bine ca ti-au placut!
Hapleablog...excelent titlu de blog culinar!
GDC, in sfarsit!
Denisa, multumesc mult pentru mesaj, vacanta placuta si tie!
Antzu, sper sa le faci!
Vincent, toate cele bune si tie!
Teostan, multumesc!
Yafa, o saptamana frumoasa si tie!