Putine zile pana la vacanta. Orele sunt lungi, pregatirile mari, asteptam familii si copii. Multi. Casa linistita se va transforma in loc de joaca, si veselie, si rasete zglobii. Inca numai cateva zile linistite. Profitam de soare, de calm, de flori, de fericirea de a fi impreuna.
Prieteni dragi ne trec pragul. In miez de seara, discutiile sunt lungi, cateodata aprinse, dialogul ne poarta, ne deschide ferestre noi.
Gatesc usor, salate, tarte, supe reci. Si sorbeturi. Cu toate fructele pamantului. Bem multa apa, rece, cu lamai, menta sau verbena, sau portocale. Mancam usor, frugal, multe antreuri, o masa bogata, plina de farfurii mici, colorate. Astept primele rosii.
O seara placuta si voua.
Crackers
Reteta de Peter Reinhart (LA Times)
Ingrediente
60 g de seminte de dovleac
30 g de seminte de floarea soarelui, mac, in, etc.
60 g de seminte de susan
150 g de faina de secara (integrala)
90 g de faina alba
¾ lingurita de sare (5 g)
2 linguri rase de miere (40 g)
2,5 linguri de ulei de floarea soarelui
aproximativ 15 cl apa
Pentru uns : 1 ou batut cu 5 cl de apa, seminte de susan si floarea soarelui
Preparare
Puneti cele 150 de g de seminte intr-un robot, amestecati pana obtineti o pudra destul de fina.
Adaugati faina, sarea, mierea si uleiul si amestecati din nou.
Lasati robotul sa mearga si adaugati incet apa pana cand aluatul se strange si se transforma in bulgare.
Scoateti aluatul din robot , impartiti-l in 2 - 3 bucati si intindeti-l cat mai fin posibil (1 mm). Adaugati putina faina daca aluatul este lipicios.
Preincalziti cuptorul la 150°C.
Taiati aluatul in patrate mici, de cativa cm. Asezati-le intr-o tava anti adeziva. Ungeti-le cu ou si presarati seminte.
Puneti tava la cuptor timp de 15 minute pana cand s-au uscat si devin crocanti.
Pastrati-i intr-o cutie metalica. Folositi-i ca aperitiv, cu guacamole, branza sau pasta de peste.
Pofta buna!
Prieteni dragi ne trec pragul. In miez de seara, discutiile sunt lungi, cateodata aprinse, dialogul ne poarta, ne deschide ferestre noi.
Gatesc usor, salate, tarte, supe reci. Si sorbeturi. Cu toate fructele pamantului. Bem multa apa, rece, cu lamai, menta sau verbena, sau portocale. Mancam usor, frugal, multe antreuri, o masa bogata, plina de farfurii mici, colorate. Astept primele rosii.
O seara placuta si voua.
Crackers
Reteta de Peter Reinhart (LA Times)
Ingrediente
60 g de seminte de dovleac
30 g de seminte de floarea soarelui, mac, in, etc.
60 g de seminte de susan
150 g de faina de secara (integrala)
90 g de faina alba
¾ lingurita de sare (5 g)
2 linguri rase de miere (40 g)
2,5 linguri de ulei de floarea soarelui
aproximativ 15 cl apa
Pentru uns : 1 ou batut cu 5 cl de apa, seminte de susan si floarea soarelui
Preparare
Puneti cele 150 de g de seminte intr-un robot, amestecati pana obtineti o pudra destul de fina.
Adaugati faina, sarea, mierea si uleiul si amestecati din nou.
Lasati robotul sa mearga si adaugati incet apa pana cand aluatul se strange si se transforma in bulgare.
Scoateti aluatul din robot , impartiti-l in 2 - 3 bucati si intindeti-l cat mai fin posibil (1 mm). Adaugati putina faina daca aluatul este lipicios.
Preincalziti cuptorul la 150°C.
Taiati aluatul in patrate mici, de cativa cm. Asezati-le intr-o tava anti adeziva. Ungeti-le cu ou si presarati seminte.
Puneti tava la cuptor timp de 15 minute pana cand s-au uscat si devin crocanti.
Pastrati-i intr-o cutie metalica. Folositi-i ca aperitiv, cu guacamole, branza sau pasta de peste.
Pofta buna!
Comentarii
VertAnge, imi pare bine ca ti-au placut!
Hapleablog...excelent titlu de blog culinar!
GDC, in sfarsit!
Denisa, multumesc mult pentru mesaj, vacanta placuta si tie!
Antzu, sper sa le faci!
Vincent, toate cele bune si tie!
Teostan, multumesc!
Yafa, o saptamana frumoasa si tie!