Imi place sa gatesc duminica dupa amiaza, cand totul e linistit, cand toata lumea doarme. Astept cu nerabdare ora 4 sau 5, pregatesc de fiecare data checuri sau briose. Special pentru duminica dupa amiaza. Duminici de iarna. In asteptarea unei seri placute, cu filme de calitate sau muzica buna. Pretuiesc din ce in cemai mai mult aceste momente, caci ele devin tot mai rare si mai scurte.
Briosa
Reteta pentru 2 briose impletite
Reteta pentru masina de paine
Ingrediente
480 g faina
15 g drojdie uscata
110 g zahar
2 oua si 2 galbenusuri
18 cl lapte
75 g unt
1 lingurita rasa de sare
coaja rasa de la 2 portocale
1 galbenus pentru uns
zahar sau susan
Preparare
Puneti toate ingredientele in masina de paine. Folositi programul aluat (2 ore si 20 de minute pentru masina mea).
Scoateti aluatul. Impartiti-l in 6 bucati egale. Formati 2 trese.
Acoperiti cu o folie de plastic si puneti-le la frigider cateva ore (1 noapte).
Scoateti aluatul din frigider, ungeti cu ou si presarati cu zahar mare sau cu susan. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 2 ore in cuptorul inchis).
Incalziti cuptorul la 160°C, puneti cate o briosa la cuptor timp de 20 de minute.
Pofta buna!
Briosa
Reteta pentru 2 briose impletite
Reteta pentru masina de paine
Ingrediente
480 g faina
15 g drojdie uscata
110 g zahar
2 oua si 2 galbenusuri
18 cl lapte
75 g unt
1 lingurita rasa de sare
coaja rasa de la 2 portocale
1 galbenus pentru uns
zahar sau susan
Preparare
Puneti toate ingredientele in masina de paine. Folositi programul aluat (2 ore si 20 de minute pentru masina mea).
Scoateti aluatul. Impartiti-l in 6 bucati egale. Formati 2 trese.
Acoperiti cu o folie de plastic si puneti-le la frigider cateva ore (1 noapte).
Scoateti aluatul din frigider, ungeti cu ou si presarati cu zahar mare sau cu susan. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 2 ore in cuptorul inchis).
Incalziti cuptorul la 160°C, puneti cate o briosa la cuptor timp de 20 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
O sa o fac si eu,mai cateva zile si pot sa ma apuc din nou de bucatarit.Briosa ta tocmai a intrat pe lista mea cu reteta ce trebuiesc neaparat incercate.
Cu mana insa, chiar daca nu-s tocmai priceputa intr-ale framantatului...
Sper ca te simti mai bine si iti doresc cat mai multe asemenea seri de duminica!!!
ps in sfarsit, a venit si internetul! :-)
N-am incercat niciodata sa fac briosa cu mana. Cred ca nu mi-ar reusi. Asa ca nu pot sa te sfatuiesc in vreun fel. Poate sa imparti ingredientele in 2? Sa-ti fie mai usor? Eu chiar ca nu as incerca. Acum, nu ca te indemn sa iti cumperi vreo alta masina... Dar poate ca...
Pana atunci insa, pofta era prea mare si as fi incercat sa framant aluatul cu mana.
Dar daca tu spui ca nu te-ai incumeta... poate ca e mai bine sa ma abtin, caci am totala incredere in experienta ta! Mai astept, asadar...
O imbratisare calda!
Pana atunci,ma bucur de timp liber in care bucataresc si citesc ce mai bucataresti si tu. :)