22.01.2011

Iarasi

Crezusem ca a trecut! Si cu ea si frigul, si umezeala. Asteptam zilele calde, visam la flori si la bluze cu maneci scurte.
Astept sa treaca din nou. In pat, cu multe paturi, cu o carte buna si un ceai fierbinte. Si Filou.
Dovlecei umpluti, de iarna

Ingrediente
6 dovlecei rotunzi
500 g carne tocata,
2 felii de paine inmuiate in lapte
1 ceapa
1 morcov fiert
60 g unt
ulei, sare, piper

Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i la capete, indepartati miezul folosindu-va de o lingurita.
Taiati ceapa si morcovii bucati mici, puneti-i la calit timp de 5 minute. Amestecati carnea cu painea taiata marunt si legumele. Adaugati sare si piper.
Umpleti dovleceii, asezati-i intr-o tava,  astupati-i cu partea taiata la inceput, adaugati 10 g de unt pe fiecare dovleac. Adaugati putin ulei in tava.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.
Serviti cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!

21 de comentarii:

Ina spunea...

Rapitor de dragalas! :X

Irina spunea...

Multumesc, Ina! Ca ai tai!

Lia spunea...

Superb Filou !
Ma topesc cand vad expresia aia.
O privire pe care numai un mat ti-o poate "arunca".:)

Irina spunea...

Exact, Lia. Ca si ai tai, al meu are zeci de expresii si toate imi plac!

Bucate apetisante spunea...

Nu am avut timp sa citesc reteta,imi cer scuze,sunt in graba , sunt sigura ca e ceva delicios,am intrat pe fuga la tine pe blog sa-ti scriu de Filou al tau.Ai un pisoi tare dragalas si scump il ador,mi-as dori si eu un pisicel asa. :)

Irina spunea...

Multumesc, si noi il iubim mult. Si il ascultam...doar el decide in casa....

maria mihalache spunea...

Ce-mi plac dovleceii astia.Minunat arata.

ely spunea...

SUPERB! Filou m-a cucerit. Este un scump, mult, mult de tot. O frumusetze. Ce culori minunate are blanitza lui!

Irina spunea...

Multumesc, Maria!

Irina spunea...

Ely, multumesc mult pentru Filou!!!!

MariaM spunea...

Exact asta am gatit si eu astazi, dar eu le pun pe deasupra un sos alb cu ou si lamaie multa si in loc de paine pun orez.
Lamaia si orezul in locul untului si a painii ii fac potriviti pentru zilele calde insa, schimba tot.
La iarna, o sa incerc varianta asta, poate cu putin piper alb.

Ma gandeam intr-un timp sa te intreb pe mail (dar lenea mai mare decat vrerea a fost..), ai timp sa mai scrii in alta parte decat in blog oare? Mi-as dori sa "te intalnesc" mai mult.

Iulia spunea...

De cand as vrea si eu un pisicutz! E asa de dragalas! Imi vine sa-l pupicesc non-stop!

Anonim spunea...

Asa ceva am mancat in Franta. Tin minte ca era tare bun si ca uneori foloseau rosii in loc de dovleceu. Am sa fac si eu reteta asta dar cu rosii pentru ca nu stiu daca gasesc dovlecei rotunzi in Montreal.
Multumesc pentru retete!
Ai un blog tare frumos! Iar pisicul tau ma face sa oftez... vreau si eu unul...
Ioana

Irina spunea...

Maria, gand la gand... Nu scriu decat aici, mi-ar placea sa mai scriu in alta parte, cine stie...intr-o alta zi sau intr-o alta viata.

Irina spunea...

Iulia, noi am avut intotdeauna caini. Si nu ma gandeam ca un pisic poate sa iti aduca atata bucurie! Nu pot decat sa iti spun sa adoptezi unul.

Irina spunea...

Ioana, ce fericita trebuie sa fii sa locuiesti la Montreal. Canada mi se pare o tara extraordinara! Revenind la dovlecei, poti sa folosesti si dovlecei lungi. Soacra mea face cu rosii (din gradina, foaaaarte bune). Aici mai folosesc cepe sau vinete umplute.

Sara & Miki spunea...

Reteta ca reteta, dar filou e o dulceata. Si eu am un motan birmanez care e seful in casa. Pe mine pisicutete ma topesc, mi-s tare dragi. Voi lipsi 2 saptamani, deci pe carand. Pup!

Irina spunea...

Pe curand si abia astept fotografii cu pisicul!

Happy spunea...

Aaaaaa! Mi-era dor de pisicul tau! Frumosul!!! Sa ne mai pui poze cu el. :)

Buna si ideea cu dovleceii umpluti, am sa fac si eu, ca imi place sa umplu dovlecei din acestia mici si rotunzi.

Frumos, Irina, foarte frumos!

mihaela spunea...

Ar merge reteta si cu dovlecei de la murat? Nu stiu daca mai gasesc in seara asta in drumul spre casa...

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef