Iarasi

Crezusem ca a trecut! Si cu ea si frigul, si umezeala. Asteptam zilele calde, visam la flori si la bluze cu maneci scurte.
Astept sa treaca din nou. In pat, cu multe paturi, cu o carte buna si un ceai fierbinte. Si Filou.
Dovlecei umpluti, de iarna

Ingrediente
6 dovlecei rotunzi
500 g carne tocata,
2 felii de paine inmuiate in lapte
1 ceapa
1 morcov fiert
60 g unt
ulei, sare, piper

Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i la capete, indepartati miezul folosindu-va de o lingurita.
Taiati ceapa si morcovii bucati mici, puneti-i la calit timp de 5 minute. Amestecati carnea cu painea taiata marunt si legumele. Adaugati sare si piper.
Umpleti dovleceii, asezati-i intr-o tava,  astupati-i cu partea taiata la inceput, adaugati 10 g de unt pe fiecare dovleac. Adaugati putin ulei in tava.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.
Serviti cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!

Comentarii

Ina Todoran a spus…
Rapitor de dragalas! :X
Irina a spus…
Multumesc, Ina! Ca ai tai!
Lia a spus…
Superb Filou !
Ma topesc cand vad expresia aia.
O privire pe care numai un mat ti-o poate "arunca".:)
Irina a spus…
Exact, Lia. Ca si ai tai, al meu are zeci de expresii si toate imi plac!
Bucate Apetisante a spus…
Nu am avut timp sa citesc reteta,imi cer scuze,sunt in graba , sunt sigura ca e ceva delicios,am intrat pe fuga la tine pe blog sa-ti scriu de Filou al tau.Ai un pisoi tare dragalas si scump il ador,mi-as dori si eu un pisicel asa. :)
Irina a spus…
Multumesc, si noi il iubim mult. Si il ascultam...doar el decide in casa....
maria mihalache a spus…
Ce-mi plac dovleceii astia.Minunat arata.
ely a spus…
SUPERB! Filou m-a cucerit. Este un scump, mult, mult de tot. O frumusetze. Ce culori minunate are blanitza lui!
Irina a spus…
Multumesc, Maria!
Irina a spus…
Ely, multumesc mult pentru Filou!!!!
MariaM a spus…
Exact asta am gatit si eu astazi, dar eu le pun pe deasupra un sos alb cu ou si lamaie multa si in loc de paine pun orez.
Lamaia si orezul in locul untului si a painii ii fac potriviti pentru zilele calde insa, schimba tot.
La iarna, o sa incerc varianta asta, poate cu putin piper alb.

Ma gandeam intr-un timp sa te intreb pe mail (dar lenea mai mare decat vrerea a fost..), ai timp sa mai scrii in alta parte decat in blog oare? Mi-as dori sa "te intalnesc" mai mult.
Unknown a spus…
De cand as vrea si eu un pisicutz! E asa de dragalas! Imi vine sa-l pupicesc non-stop!
Anonim a spus…
Asa ceva am mancat in Franta. Tin minte ca era tare bun si ca uneori foloseau rosii in loc de dovleceu. Am sa fac si eu reteta asta dar cu rosii pentru ca nu stiu daca gasesc dovlecei rotunzi in Montreal.
Multumesc pentru retete!
Ai un blog tare frumos! Iar pisicul tau ma face sa oftez... vreau si eu unul...
Ioana
Irina a spus…
Maria, gand la gand... Nu scriu decat aici, mi-ar placea sa mai scriu in alta parte, cine stie...intr-o alta zi sau intr-o alta viata.
Irina a spus…
Iulia, noi am avut intotdeauna caini. Si nu ma gandeam ca un pisic poate sa iti aduca atata bucurie! Nu pot decat sa iti spun sa adoptezi unul.
Irina a spus…
Ioana, ce fericita trebuie sa fii sa locuiesti la Montreal. Canada mi se pare o tara extraordinara! Revenind la dovlecei, poti sa folosesti si dovlecei lungi. Soacra mea face cu rosii (din gradina, foaaaarte bune). Aici mai folosesc cepe sau vinete umplute.
sara & Miki a spus…
Reteta ca reteta, dar filou e o dulceata. Si eu am un motan birmanez care e seful in casa. Pe mine pisicutete ma topesc, mi-s tare dragi. Voi lipsi 2 saptamani, deci pe carand. Pup!
Irina a spus…
Pe curand si abia astept fotografii cu pisicul!
Happy a spus…
Aaaaaa! Mi-era dor de pisicul tau! Frumosul!!! Sa ne mai pui poze cu el. :)

Buna si ideea cu dovleceii umpluti, am sa fac si eu, ca imi place sa umplu dovlecei din acestia mici si rotunzi.

Frumos, Irina, foarte frumos!
mihaela a spus…
Ar merge reteta si cu dovlecei de la murat? Nu stiu daca mai gasesc in seara asta in drumul spre casa...