Stiti unde ma gasiti....

....Caramel...
...Plec. Si iau cu mine doar borcanul de caramel lichid. Cel din unt sarat.
Il pun in checuri, prajituri, iaurturi, il torn peste clatitele perfecte....
Iar noaptea, cand marea imi tine companie, il torn peste inghetata de vanilie. Ssssst, e un secret....nimeni nu stie....

Ingrediente

20 cl frisca lichida
100 g unt sarat sau 100 g unt si 1/2 lingurita sare
150 g zahar pudra

Preparare

Turnati zaharul intr-o cratita. Puneti cratita la foc mijlociu. Lasati zaharul sa se topeasca. Nu amestecati. Incetul cu incetul zaharul se va topi (3-5 minute).
Intre timp incalziti frisca fara sa o fierbeti.
Luati zaharul topit de pe foc, ajutati incetul cu incetul frisca. Aveti grija sa nu va frigeti cand amestecati, lichidul se umfla. Turnati incetul cu incetul si amestecati in continuu.
Adaugati untul (si sarea, daca e necesar). Amestecati pana cand s-a topit.
Puneti din nou cratita pe foc si mai amestecati inca 2-3 minute.
Varsati in borcane si lasati la racit. Nu il puneti la frigider. Se pastreaza 3-4 saptamani, mai mult...nu stiu. Nu am reusit.
Pofta buna!

Comentarii

gaby_d a spus…
Vreau si eeeu!!!
Arata asa de apetisant. Am mai facut si eu topping pentru diverse, stiu ca nu tine :)))
Irina a spus…
Gabriela, nu e greu de facut, in 20 de minute l-ai preparat.
liana a spus…
Si mie imi place mult caramelul; n-am incercat cu unt, dar cred ca e foarte bun, abia astept un pretext sa-l incerc!
Irina a spus…
Liana, cu unt caramelul e mai cremos. Eu cred ca e mai bun.
Antonina a spus…
Il ador!! vreau si eu.. ca nu am nici o picatura in casa! pupici
Irina a spus…
Ti-as trimite dar esti departe!!!
Lia a spus…
Daca-i caramel,hop si eu .:)
Tocmai am mancat inghetata cu nuci.
Mama ce bine mergea cu caramel.
Maine il fac,pentru ca am tot ce-mi trebuie si mai este si inghetata.
Irina,concediu placut !
Irina a spus…
Inghetata cu nuci.....Mi-ai facut pofta!!! Sper sa iti placa si caramelul! Tine-ma la curent. Multumesc pentru urare!
Bucate Apetisante a spus…
Si eu ma inscriu pe lista celor carora le place caramelul.
Delicios pe inghetata.
Concediu placut si din partea mea, o sa ne lipseasca retetele tale!
Irina a spus…
Tzzz, tzzzz, tzzzz. Asta nu inseamna ca nu o sa mai postez.... Tot asa, cam o data pe saptamana....
sarah a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sarah a spus…
foarte simplu se face.ador caramlul.daca stiam ca se face asa usor nu mai cumparam din comert din acela cu litere mari A,B.E-uri la lista de ingrediente.multam pentru reteta
***hait am papat un cuvant intreg cu gandul la caramel in primul comentariu.ziceam concediu cat mai placut!
Maya a spus…
Suna bine,si cu siguranta este ceva pentru papila mea caramelizata :)
Irina a spus…
Asa e Sarah, ma bucur ca iti place!
Irina a spus…
Maya!!! Bun, imi pare bine ca iti place!
Miha a spus…
Ohhh... neaparat o sa fac si eu.
3 saptamanai zici? Hmmm...nu cred. :)))
Irina a spus…
Bine, Miha. Sper sa iti placa! 3 saptamani e mult, asa e!
catkitchen a spus…
delicios trebuie sa fie ... simplu si delicios !!!!
Marian a spus…
Oh, ce bine arata! Mi-ai facut pofta!
Foarte frumos blogul tau, il urmez de mult timp!
Salutari din Belgia,
Marian
Happy a spus…
Vreau sa plec cu tine! :)
Bucate Apetisante a spus…
Atunci Irina astept cu interes urmatoarea reteta. :)
Irina a spus…
Asa e, e simplu si delicios, sper sa iti placa.
Irina a spus…
Marian, bine ai venit. Mi-a placut blogul tau, abia astept sa citesc retete belgiene (spre rusinea mea... cand ma gandesc la Belgia, nu imi aduc aminte decat de moules marinières si gauffres)!
Irina a spus…
Happy, stiu. Si te inteleg...
Marian a spus…
Multumesc Irina! Abia am inceput cu blogul meu asa ca mai sunt la inceput si mai am multe de invatat... si blogul tau ma inspira foarte mult! Daca vezi o reteta la mine care vrei sa ai tradusa, sa-mi spui si ti-o traduc cu drag! :-)