....Caramel... |
Il pun in checuri, prajituri, iaurturi, il torn peste clatitele perfecte....
Iar noaptea, cand marea imi tine companie, il torn peste inghetata de vanilie. Ssssst, e un secret....nimeni nu stie....
Ingrediente
20 cl frisca lichida
100 g unt sarat sau 100 g unt si 1/2 lingurita sare
150 g zahar pudra
Preparare
Turnati zaharul intr-o cratita. Puneti cratita la foc mijlociu. Lasati zaharul sa se topeasca. Nu amestecati. Incetul cu incetul zaharul se va topi (3-5 minute).
Intre timp incalziti frisca fara sa o fierbeti.
Luati zaharul topit de pe foc, ajutati incetul cu incetul frisca. Aveti grija sa nu va frigeti cand amestecati, lichidul se umfla. Turnati incetul cu incetul si amestecati in continuu.
Adaugati untul (si sarea, daca e necesar). Amestecati pana cand s-a topit.
Puneti din nou cratita pe foc si mai amestecati inca 2-3 minute.
Varsati in borcane si lasati la racit. Nu il puneti la frigider. Se pastreaza 3-4 saptamani, mai mult...nu stiu. Nu am reusit.
Pofta buna!
Comentarii
Arata asa de apetisant. Am mai facut si eu topping pentru diverse, stiu ca nu tine :)))
Tocmai am mancat inghetata cu nuci.
Mama ce bine mergea cu caramel.
Maine il fac,pentru ca am tot ce-mi trebuie si mai este si inghetata.
Irina,concediu placut !
Delicios pe inghetata.
Concediu placut si din partea mea, o sa ne lipseasca retetele tale!
***hait am papat un cuvant intreg cu gandul la caramel in primul comentariu.ziceam concediu cat mai placut!
3 saptamanai zici? Hmmm...nu cred. :)))
Foarte frumos blogul tau, il urmez de mult timp!
Salutari din Belgia,
Marian