De noiembrie, cu frig si culori desprinse din paradis.
Cu fum de camin si aroma de dovleac copt. Cu batrana Loara limpede si rece, prietena pe vecie.
Cu covor zburator de frunze uscate, vantul isi face de cap. Prin par, sub pardesiu, printre copaci.
Ma grabesc spre casa, la caldura focului de seara. Pe cand prima ninsoare?
Chiftele de peste in sos de rosii
500 g peste dezosat
1 ceapa mica
1 felie paine inmuiata in lapte
Cateva fire de marar
1 ou
2 linguri ulei
Faina
Sare
400 g rosii decojite
1 ceapa
1 catel usturoi
cimbru sau paprika sau coaja de lamaie rasa
2 linguri ulei
Puneti intr-un robot pestele, ceapa, painea, mararul si uleiul. Mixati bine. Adaugati oul,1-2 linguri de faina si sare. Formati chiftele, adaugati putina faina daca vi se pare ca chiftelele nu se tin bine.
Taiati rosiile, ceapa si usturoiul bucati mici. Incingeti uleiul, adaugati ceapa, usturoiul. Dupa cateva minute adaugati rosiile. Lasati rosiile sa fiarba pe foc mic 15 minute. Adaugati chiftelele si putina apa, daca aveti nevoie.Lasati cratita pe foc 30-40 de minute. Adaugati apa, din cand in cand. Amestecati usor. La sfarsit adaugati cimbru sau paprika sau coaja de lamaie rasa. Serviti cu orez sau paste.
Pofta buna!
Comentarii
Imi place tare mult iedera aia de culoarea rosiilor. Toamna e o emotie estetica spre care m-am deschis foarte tarziu, in adolescenta si "prima tinerete" (ah, cum vorbesc, de parca ar fi trecut asa de mult de atunci) ma deranja prea mult frigul si iubeam prea tare primavara ca sa nu vad toamna ca pe un dusman :). Acum, desi tot prefer anotimpurile mai calde, am invatat sa le descopar pe toate.
Pofta buna langa focul din camin :)
Pozele spun ca toamna e foarte frumos.