La invitatia Amei. Si pentru ca e decembrie, luna in care e bine sa miroasa a cuptor incins si a paine calda. A mea e plina de mac si seminte de floarea soarelui, are coaja crocanta si miez pufos. E o paine de duminica. Cu prieteni.
Ingrediente
500 g faina pentru paine
100 g cereale (mac, seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, etc.)
50 g cereale (aceleasi, pentru decor)
300 ml apa
1 lingura ulei
1,5 lingurite sare
10 g drojdie uscata
Preparare
Varsati in cuva masinii apa rece, uleiul, sarea, faina, drojdia. Alegeti programul aluat (2H20 pentru mine). Adaugati cerealele in timpul programului.
Scoateti aluatul din masina. Lasati-l 5 minute sub un servet uscat. Impartiti-l in bucati de 65 g. Dati forma de chifle.
Puneti restul de cereale intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie turnati putina apa.
Treceti partea de sus a chiflei prin apa si apoi prin cereale.
Lasati chiflele sa creasca (cam jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul). Preincalziti cuptorul la 220°C. Puneti in cuptor un vas cu apa calda. Micsorati temperatura la 200°C si puneti chiflele la copt pentru 20 de minute.
Pofta buna!
(Reteta pentru masina de paine)
500 g faina pentru paine
100 g cereale (mac, seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, etc.)
50 g cereale (aceleasi, pentru decor)
300 ml apa
1 lingura ulei
1,5 lingurite sare
10 g drojdie uscata
Preparare
Varsati in cuva masinii apa rece, uleiul, sarea, faina, drojdia. Alegeti programul aluat (2H20 pentru mine). Adaugati cerealele in timpul programului.
Scoateti aluatul din masina. Lasati-l 5 minute sub un servet uscat. Impartiti-l in bucati de 65 g. Dati forma de chifle.
Puneti restul de cereale intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie turnati putina apa.
Treceti partea de sus a chiflei prin apa si apoi prin cereale.
Lasati chiflele sa creasca (cam jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul). Preincalziti cuptorul la 220°C. Puneti in cuptor un vas cu apa calda. Micsorati temperatura la 200°C si puneti chiflele la copt pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Fac si eu paine in genul asta, dar nu le-am dat niciodata forma de chifle, e o ideie foarte buna.
Pe curand.
Si ce frumoase-s marmeladele cu capisoane ...
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
Pup!
O saptamana frumoasa si plina de cadouri iit doresc !!
Craciun fericit Irina!
Poza e fantastica!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si muuuulta fericire!
La Multi ANi! Mii de scuze pentru intrebare, care nu este despre paone, ci despre suportii paharelor cu dulceata? Unde ai gasit asa ceva?
Multumesc! Decorul tau este intr-adevar unic...