16.09.2012

Paine de dimineata, cu stafide si seminte


Reteta de Ursula Ferrigno adaptata

300 ml apa
1 lingura zahar
1,5 lingurite sare
1 lingura ulei de nuci
380 g faina alba T55
70 g faina de secara T130
1,5 lingurite drojdie uscata
40 g stafide
40 g seminte

Varsati apa si faina in cuva masinii. Demarati masina pe programul pizza timp de 5 minute. Opriti masina si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Adaugati uleiul, zaharul, sarea, drojdia si porniti din nou masina, lasati-o sa framante aluatul timp de 10 minute. Adaugati semintele si mai lasati inca 2 minute. Opriti masina. Scoateti cuva, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider o noapte.
A doua zi intindeti aluatul presarati stafidele, rulati aluatul si puneti-l intr-o forma mare de cozonac. Lasati-l la crescut pana isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 180°C, puneti tava la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna.

9 comentarii:

Poliana spunea...

Foarte bine arata! Cred ca e si delicioasa. Interesante tipuri de faina, pe la noi nu cred ca se gasesc.

Angelica spunea...

E grozava painea asta!
Imi place si preznetarea,asa delicata:-)
O zi faina sa ai!

Delicious Flavours spunea...

Arata foarte bine, felicitari!

Anonim spunea...

Buna,Irina! Urmaresc fascinata blogul tau de retete si nu de putine ori ai fost chiar o inspiratie pentru mine si iti multumesc. Referitor la aceasta reteta,ma nedumiresc tipurile de faina. Multumesc frumos. P.S. Numele blogului tau,asa cum mai sunea cineva intr-un comentariu,ar trebui sa se schimbe in "stiu sa gatesc" :-) Mihaela

Diana spunea...

Ce bine arata painica, Irina. Si prezentarea de nota 10. Bisous.

catkitchen spunea...

Poza asta ma face sa o priveste neincetat , imi place la nebunie , atat de simpla , dar atat de frumoasa !!!!!

Emily spunea...

minunata painica, la fel si fotografia! Te pup

Haplea spunea...

Excelenta painea!!!Weekend placut!

Irina spunea...

Multumesc mult pentru mesaje.