09.09.2012

Pranzul de duminica


Peste in sos de lapte de cocos

2 fileuri de peste alb
200 ml lapte de cocos
1 legatura de patrunjel
1 cub vegeta
1 ceapa
1 bucatica de tulpina de lemongrass
1 linguri de smantana
1 pumn de migdale curatate
1 lingurita rasa de curry
coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Puneti pe foc mijlociu laptele de cocos, ceapa taiata fin,vegeta, patrunjelul taiat, tulpina de lemongrass, curry, sare si coaja de lamaie. Amestecati. Adaugati pestele si lasati-l pe foc timp de 10 minute sau pana cand s-a facut. Luati pestele din cratita, lasati cratita pe foc si adaugati smantana. Lasati sosul sa se ingroase inca 5-10 minute. Adauagti migdalele. Serviti cu paste.

Crumble de zmeura si mure

50 g pudra de migdale
50 g unt
50 g faina
50 g zahar
+
50 g zahar
500 g zmeura si mure

Preincalziti cuptorul la 200°C. Amestecati cu degetele pudra de migdale, untul, faina si zaharul pana obtineti bucati mici de aluat (cateva minute).
Varsati fructele in vas, adaugati zaharul si presarati deasupra bucatile de aluat.
Puneti vasul la cuptor timp de 15 minute.

Pofta buna!

7 comentarii:

Poliana spunea...

frumos pranz, delicios si extrem de apetisant!

Craita spunea...

Un adevarat festin de miresme originale si bun gust!

alinutzika spunea...

un meniu tare bun!

catkitchen spunea...

Pranzul si siesta , nu ? :);)

Haplea spunea...

E pe gustul meu acest pranz!!!

Nico spunea...

Un pranz delicios, ca de altfel toate pranzurile si mancarurile gatite de tine. Te urmaresc ascuns, am incercat multe retete de la tine si daca ai timp si dispozitie am lasat o leapsa pentru tine la mine pe blog. Ramai cu bine, Nico.

Aurica spunea...

asa pranz as manca mai mereu, un deliciu gustos si apetisant, foarte reusite si savuroase :)