21.10.2012

Comfort food dupa o plimbare in ploaie

 
Placinta de cartofi cu somon afumat
Reteta de Eric Frechon 

400 g de cartofi
250 g smantana
2 oua
2 felii somon afumat
coaja rasa de la o lamaie
marar, sare, piper

Curatati cartofii de coaja. Amestecati 200 g smantana cu ouale, adaugati sarea, piperul si marar dupa gust.
Dati cartofii pe razatoare.Varsati cartofii peste smantana si amestecati din nou.
Incalziti bine pe foc o tigaia anti-adeziva. Varsati aluatul, egalizati. Lasati cam 8-10 minute pe fiecare parte la foc mijlociu.
Serviti cu somon si smantana in care ati pus coaja rasa de lamaie si putin marar.
Pofta buna.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta si usoara reteta.
Anca

Haplea spunea...

Delicioasa placinta ta!!!

catkitchen spunea...

Ehhhh , asta da comfort !!! ;)
PS.Ce frumos este sa te plimbi prin ploaie !!!!! <3<3

Paula Gafitescu spunea...

Tare bine arata, o mancare calda este numai buna dupa o iesire prin ploaie :)

Anonim spunea...

Ce bine arata, Irina! Si din nou o prezentare de nota 10 ;)

Lilly spunea...

Faceam ceva asemanatoe cu cartofi fierti, asa cruzi si dati pe razatoare mi-ar usura munca.Oricum m-as plimba toata ziua prin ploaie pentru o felie macar!

Lia spunea...

Mi-ai adus aminte de budinca de cartofi la cuptor .
Trebuie musai sa o fac cat de curand.
Imi place atat de mult mirosul cartofilor si gustul crustei prajite de deasupra . :)

Irina Invat sa gatesc spunea...

Anca, Haplea, multumesc pentru mesaje, intr-adevar placinta e usoara si gustoasa.

Irina Invat sa gatesc spunea...

Asa e Catkitchen, si mie imi place mult.

Irina Invat sa gatesc spunea...

Lily, sper sa o incerci si sa iti placa!

Irina Invat sa gatesc spunea...

Lia, si mie imi place budinca de cartofi. Cu cascaval sau branza!!!!

Anonim spunea...

http://invatsagatesc.blogspot.ro/