29.11.2010

Astept decembrie

Zilele trec repede, una dupa alta, timpul ma depaseste, alearga inaintea mea. As vrea sa-l prind, sa-l opresc, sa-i spun cateva cuvinte. Astept decembrie, astept vacanta. Ninsoarea a venit inaintea ei. M-am oprit din alergare doua clipe, cat sa-i zambesc si sa-i spun bine ai venit.

Un desert de sarbatoare, de ninsoare, alb ca fulgul de nea. Si rosu, ca obrajii copiilor alergand prin zapada.

Ingrediente
Sirop de zmeura
2g agar agar (sau gelatina)
Zmeura
100 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
2 g agar agar

Preparare
Faceti un sirop din siropul de zmeura si apa. 2-3 degete de sirop la un pahar cu apa. Incalziti siropul, cand incepe sa fiarba adaugati agar agar-ul. Varsati siropul in forme. Adaugati putina zmeura taiata in bucati mici. Lasati formele la racit timp de o ora.
Amestecati laptele si smantana. Incalziti. Adaugati agar agar-ul cand incepe sa fiarba laptele. Luati de pe foc si varsati peste ciocolata taiata bucati de trei ori. Amestecati de fiecare data. Varsati ciocolata calda usor in forme, peste siropul devenit solid. Lasati formele la frigider doua ore.
Intoarceti formele usor si scoateti panna cota folosindu-va de un cutit incalzit pe care il treceti usor pe margine.
Ornati cu zmeura trecuta prin zahar.
Pofta buna!

17 comentarii:

Lia spunea...

Delicios desertul tau.
Seamana cu o caciulita ninsa de copil. :)
Superba poza.

Roxana spunea...

Pe la noi, au venit numai bruma si gerul deocamdata...
Delicat desertul tau, Irina. Pare la fel de gingas si de proaspat ca un fulg de nea, din fotografie! Imi aminteste de iernile copilariei. :-)

Anonim spunea...

Imi era dor de scrierile tale. O perioada nu am putut intra pe blogul tau asa ca iti spun bine ai revenit.

Anonim spunea...

Azi am descoperit blogul tau, felicitari! Mi se pare mie sau e cel mai frumos blog culinar?

Ina spunea...

Da, deci m-am indragostit de postarea asta! De poze, reteta si albul iernii! Perfect!

Gabriela spunea...

desertul e minunat,la fel ca ninsoarea!o seara buna!pup!

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

carmen spunea...

Irina draga, foarte bine arata acesta minune, abia astept sa incerc si eu. Cu drag!

maya spunea...

Superb dint toate unghiurile si punctele de vedere!O iarna frumoasa si alba îti doresc! :*

VertAnge spunea...

Se potriveste de minune desertul acesta delicat cu fulgii pufosi din fotografii. Sa ai o iarna frumoasa!

Ciuşca spunea...

Aş atârna de-o ramură din bradul de Crăciun dulcele ăsta. Şi jur că m-aş codi până să îl mănânc :)

hapleablog spunea...

Foarte apetisant dulcele tau.Si foarte aspectuos.

Irina spunea...

Lia, multumesc!

Irina spunea...

Roxana, stiu de la Olivier. Ce sa spun, si la noi ninge!

Irina spunea...

Anonimi... multumesc pentru mesaje! Tare mi-au facut bine. Sper sa scriu mai des in vacanta.

Irina spunea...

Ina, venind de la tine... mesajul tau imi face maaaare placere! Ai grija de tine!

Irina spunea...

Gabriela, bine ai venit. Multumesc pentru mesaj!