Zilele trec repede, una dupa alta, timpul ma depaseste, alearga inaintea mea. As vrea sa-l prind, sa-l opresc, sa-i spun cateva cuvinte. Astept decembrie, astept vacanta. Ninsoarea a venit inaintea ei. M-am oprit din alergare doua clipe, cat sa-i zambesc si sa-i spun bine ai venit.
Un desert de sarbatoare, de ninsoare, alb ca fulgul de nea. Si rosu, ca obrajii copiilor alergand prin zapada.
Ingrediente
Sirop de zmeura
2g agar agar (sau gelatina)
Zmeura
100 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
2 g agar agar
Preparare
Faceti un sirop din siropul de zmeura si apa. 2-3 degete de sirop la un pahar cu apa. Incalziti siropul, cand incepe sa fiarba adaugati agar agar-ul. Varsati siropul in forme. Adaugati putina zmeura taiata in bucati mici. Lasati formele la racit timp de o ora.
Amestecati laptele si smantana. Incalziti. Adaugati agar agar-ul cand incepe sa fiarba laptele. Luati de pe foc si varsati peste ciocolata taiata bucati de trei ori. Amestecati de fiecare data. Varsati ciocolata calda usor in forme, peste siropul devenit solid. Lasati formele la frigider doua ore.
Intoarceti formele usor si scoateti panna cota folosindu-va de un cutit incalzit pe care il treceti usor pe margine.
Ornati cu zmeura trecuta prin zahar.
Pofta buna!
Un desert de sarbatoare, de ninsoare, alb ca fulgul de nea. Si rosu, ca obrajii copiilor alergand prin zapada.
Ingrediente
Sirop de zmeura
2g agar agar (sau gelatina)
Zmeura
100 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
2 g agar agar
Preparare
Faceti un sirop din siropul de zmeura si apa. 2-3 degete de sirop la un pahar cu apa. Incalziti siropul, cand incepe sa fiarba adaugati agar agar-ul. Varsati siropul in forme. Adaugati putina zmeura taiata in bucati mici. Lasati formele la racit timp de o ora.
Amestecati laptele si smantana. Incalziti. Adaugati agar agar-ul cand incepe sa fiarba laptele. Luati de pe foc si varsati peste ciocolata taiata bucati de trei ori. Amestecati de fiecare data. Varsati ciocolata calda usor in forme, peste siropul devenit solid. Lasati formele la frigider doua ore.
Intoarceti formele usor si scoateti panna cota folosindu-va de un cutit incalzit pe care il treceti usor pe margine.
Ornati cu zmeura trecuta prin zahar.
Pofta buna!
Comentarii
Seamana cu o caciulita ninsa de copil. :)
Superba poza.
Delicat desertul tau, Irina. Pare la fel de gingas si de proaspat ca un fulg de nea, din fotografie! Imi aminteste de iernile copilariei. :-)