Te-am asteptat mult timp. Ani intregi. Am incercat sa fac tot ce am putut ca sa te intampin. Cu tot corpul meu. Nu ai venit si, cred astazi, ca nu ai sa mai vii. Niciodata. E tarziu. Si iarna.
Te-am visat atata timp. Spunandu-ti povesti la caldura flacarilor, numarandu-ti ranile ani de-a randul, impartasindu-ti tainele.
Ti-as fi aratat lumea. Asa cum o vad. Asa cum o traiesc. Acum. Aici. Fara tine.
Ne-am fi plimbat cu balonul, la Albuquerque, locul unde, o data pe an, radem toti cu suflet de copil http://www.itsatrip.org/french.aspx):
Ne-am fi oprit in stepa, acolo unde vantul si apa au sculptat un oras mirific, Cappadocia (www.vuelaviajes.com/ capadocia-en-turquia/):
Ne-am fi racorit in Marea Rosie, acolo unde adancurile sunt pline de minuni, acolo unde imaginile sunt cele mai minunate:
Am fi dormit la Taybet Zaman caci rozul puternic vazut de aici, in asfintit, n-are pereche:
Mancand in Plaza Mayor:
Sau servind cidru intr-o taverna din Saint Michel (http://portal.chaminade-stl.com/Portals/48/Mont-Saint-Michel.bmp):
Am fi poposit, in sfarsit, acasa (www.state.gov/r/pa/ei/bgn/35722.htm).
Ne-am fi asezat sa depanam amintiri. Am fi mancat alfajores cu dulce de leche. I se mai spune manjar. Sau leche quemada.
Am fi impartit cu VertAnge, cea care m-a rugat sa scriu despre "zece locuri de nota 10".
VertAnge, sper sa iti placa. Gasiti mai multe informatii pe blogul ei, www.pintravel.ro.
Alfajores cu dulce de leche
(reteta de Martha Stewart)
Ingrediente
275 g faina
20 g zahar pudra
170 g unt rece, taiat bucati
63 ml apa
50 g zahar tos
Dulce de leche (reteta de AICI)
Preparare
Cerneti faina si zaharul pudra. Varsati-le intr-un robot de bucatarie. Adaugati untul bucati si mixati timp de 20 de secunde. Fara sa intrerupeti robotul, adaugati apa. Aluatul se formeaza cam dupa inca 20 de secunde. Impartiti aluatul in doua bucati, intindeti cele doua parti pe o hartie pergament pentru cuptor sau foaie de silicon. Grosimea foii trebuie sa fie cam de 6 mm.
Puneti hartiile la frigider timp de o ora.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Taiati primul aluat in forma de cercuri. Asezati cercurile in tava de cuptor. Presarati zahar.
Puneti tava la cuptor timp de 15 minute.
Procedati la fel si cu cel de al doilea aluat dar fara sa presarati zahar tos.
Puneti tava la cuptor timp de 15 minute.
Lasati biscuitii la racit, imperechiati-i doi cate doi. Puneti dulce de leche pe unul dintre ei si acoperiti cu cel invaluit in zahar tos.
Biscuitii se pastreaza 3 zile.
Pofta buna!
Comentarii
ma inclin si tac... noapte buna!
Scrie mai des, citesc mesajele tale cu mare bucurie.
Monica
Te pup cu mare drag!