Din nou pentru "Dulce Romanie", proiectul lansat de Mihaela (De prin lume adunate). Si pentru Flory( "Retete fel de fel " AICI) care il duce mai departe.
La sfarsit de luna, asteptand soarele ce evita Franta cu indarjire. Practic e greu sa scrii despre inghetata si salate cand gandul si timpul de afara te indruma la torturi, sosuri si mancaruri grele. Chiar ieri treceam in revista cizmele si hainele de iarna. In Romania e canicula, aici e toamna. Aproape si totusi atat de departe.
Din nou pentru "Dulce Romanie", proiectul lansat de Mihaela (De prin lume adunate). Si pentru Flory( "Retete fel de fel " AICI) care il duce mai departe.
La sfarsit de luna, asteptand soarele ce evita Franta cu indarjire. Practic e greu sa scrii despre inghetata si salate cand gandul si timpul de afara te indruma la torturi, sosuri si mancaruri grele. Chiar ieri treceam in revista cizmele si hainele de iarna. In Romania e canicula, aici e toamna. Aproape si totusi atat de departe.
Frozen yogurt
Din punct de vedere caloric, Frozen yogurt se situeaza undeva intre sorbet si inghetata . Usor si rapid de facut, fara sorbetiera, fara multe ingrediente, o mie de posibilitati. Iaurt, fructe inghetate, miere sau zahar dupa gust.
Iata reteta mea, sincer, considerati-o ca o baza, adaugati apoi fructe, sau zahar, sau iaurt, in functie de gustul vostru.
Ingrediente
500 g fructe de padure (afine, zmeura, capsuni, coacaze, etc.) congelate. Folositi orice alt fruct, spalati-l, taiati-l in bucati si congelati-l.
150 g iaurt gras
2 linguri de miere
2 linguri de zahar pudra
Preparare
Scoateti fructele din congelator, puneti-le intr-un robot cu lama de taiat.
Adaugati iaurtul, mierea si zaharul. Amestecati cateva minute. Puneti din nou inghetata la congelator cel putin o jumatate de ora.
Serviti cu fructe, bezele, migdale, nuci, ciocolata, sosuri dulci, etc.
Comentarii
o zi minunata!
Cred ca fac si eu azi
Weekend frumos si insorit!
Mi-s gandul si sufletul pline de imagini frumoase, de dor si regret ca le-am lasat in urma. De ieri ma gandesc intr-una la ce mi-ai spus odata, pe blog: ca ar fi frumos sa scriem fiecare dintre cei plecati, despre un colt de rai de-acasa (da, avem inca atat de multe!), in limba celor printre care traim in prezent. M-am hotarat s-o fac si sper sa iasa ceva frumos pe zilele care vin.
Iti trimit o imbratisare calda, ca soarele de iulie ce-si coace painea in pamantul crapat al Dobrogei mele dragi!
Pupici xoxoxo
voi incerca si eu cu siguranta!