24.11.2007

Pui cu masline si ardei


Intotdeauna mi-a placut sa gatesc retete rapide. Sa nu stau ore intregi in bucatarie.
Nici la masa nu imi place sa stau foarte mult cu o singura exceptie, micul dejun de sambata dimineata…
Mama imi spunea intotdeauna ca nu imi place sa mananc decat minuturi.
Totusi, cu trecerea timpului, am ajuns sa inteleg si sa apreciez ce inseamna realizarea unei retete mai complicate, necesitand timp, rabdare si atentie.

O reteta de gulas pe foc mocnit ore intregi…. are alt gust si o alta culoare.

E placut sa intelegi si sa aplici faptul ca ingredientele au nevoie de o anumita temperatura sau de timp pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Eu gatesc cu placere o reteta devenita traditionala in casa noastra : pui cu masline verzi umplute cu ardei gras.


Ingrediente :
1 pui sau 4 pulpe de pui sau 6 piepti de pui
1 ardei rosu si 1 ardei galben (daca nu aveti, puneti 3 rosii taiate bucati mici)
2 cepe
100 g de masline umplute cu ardei. Maslinele dau un gust deosebit retetei.
paprika
cimbru
10 cl de vin (eu pun apa…)
20 cl de smantana
sare, piper, ulei

Taiati puiul si legumele.
Incingeti uleiul intr-o cratita si adaugati bucatile de pui pana devin albe.
Scoateti-le pe o farfurie si puneti in locul lor ceapa taiata felii si ardeii taiati in bucatele mici. Lasati –le cam 10 minute pe foc mic.
Adaugati apa sau vinul,maslinele, cimbrul, paprika.si bucatile de pui. Sarati si adaugati piper.
Adaugati un capac si lasati pe foc mocnit cam vreo ora.
Puneti smantana si mai lasati sa fiarba 10 minute.
Pofta buna.