30.12.2012

La multi ani!


Cozonac rapid (masina de paine)


Aluat
275 g faina
50 g zahar pudra
10 cl lapte cald
11 g drojdie
1 ou mare
75 g unt topit

Umplutura
125 g miez de nuca
2 albusuri
1 lingura zahar
25 g stafide mici lasate cateva minute in apa calda sau in rom
1 lingura de cacao

Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine. Folositi programul aluat (2 ore si 20 de minute pentru masina mea). Daca programul masinii pe care o aveti nu include o prima etapa de incalzire a ingredientelor, scoateti-le cu cateva ore inainte de a incepe reteta.
Preparati umplutura batand albusurile spuma. Incorporati apoi zaharul, nuca macinata, stafidele si pudra de cacao.
Intindeti aluatul, umplutura cu nuca peste aluat, rulati sau impletiti aluatul, asezati-l in tava si lasati-l la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 175°C. Puneti cozonacul la copt timp de 25-30 de minute.
Pofta buna si un An nou fericit!