15.12.2007

Tocanita cu anghinare, lamai murate in sare si masline verzi

Ingrediente :
1 pui (6 piepti de pui sau pulpe de pui)
600 g anghinare (congelata sau la borcan)
100 g masline verzi
2 lamai conservate in sare
2 cepe mici
2 catei de usturoi
2 rosii (1 pahar de bulion)
2 linguri de coriandru
1 lingurita de chimen
2 linguri ulei de masline
Prajiti ceapa si puiul taiat bucati.
Adaugati mirodeniile,usturoiul si 25 cl de apa si lasati sa fiarba timp de 10 minute pe foc mic.
Adaugati rosiile, anghinarea, maslinele, lamaiile murate, taiate bucati si lasati pe foc mijlociu cam 45 minute.
Pofta buna.

Lamai murate in sare

In ceea ce priveste muraturile, fiecare casa are obiceiurile ei. Noi incercam sa punem muraturi sau sa facem dulceturi cand legumele sau fructele sunt in perioada lor cea mai buna, atunci cand le este sezonul.

Unul dintre fructele mele preferate este lamaia.Si citricele in general.

Nu renunt niciodata la o citronada, la iaurturile cu lamaie, la tartele cu crema de lamaie sau lemon curd.

Pana la o anumita varsta, am asociat lamaia cu dulcele. Rar o gaseam in mancaruri.

De curand am inteles ca ea se foloseste in mancaruri pentru a distruge impresia de grasime si pentru a da si mai multa savoare ingredientelor. Pentru a avea la indemana lamai tot timpul, le murez in sare.

Puneti intr-un borcan 5 lamai si 5 linguri pline de sare, adaugati 1/2 l de apa fierbinte si sucul de la o lamaie. Lasati-le la murat timp de 3 saptamani. Exista si retete mai complicate, puteti sa adaugati putin zahar, morcovi, etc. Fiecare casa cu obiceiurile ei...


Lamaia murata isi pastreaza gustul, coaja ei devine moale si puteti sa o utilizati in intregime, fara a o decoji.

Utilizati-o intr- tocanita cu pui si anghinare (v. cap.mancaruri).


Chec aperitiv cu somon



Reteta este intotdeauna aceeasi :
3 oua
150 g de faina
1 plic (7,5 g) de praf de copt
10 cl de ulei de floarea soarelui
12,5 cl de lapte
100 g de cascaval ras
La ea am adaugat 150 g de somon afumat pe care l-am taiat in bucati mici.
Am presarat si putin marar dar numai cand l-am pus pe masa.
Pofta buna !