19.10.2009

Comfort food



Ceasul suna la 6 dimineata, prea devreme....
Ce zi e astazi ? Luni, saptamana incepe prea brusc...
Incerc sa scot un picior de sub plapuma, prea frig...
Deschid cu greu ochii, ma uit pe geam, primii aburi, prea de tot...
Sun la servici si anunt o imbolnavire subita, prea exagerez...
Incerc sa imi refac loc in pat, deja prea ocupat...

Ma gandesc sa dorm pana la 12, prea mult...
O senzatie de confort si de buna dispozitie ma cuprinde brusc, la pranz voi manca un gratin dauphinois, prea usor, prea gras si prea bun!

Gratin dauphinois

Ingrediente
1 kg de cartofi
1 kg de smantana (eu pun 50 cl de lapte si 50 cl de smantana)
1 catel de usturoi
sare, piper

Preparare
Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele subtiri. Curatati de coaja catelul de usturoi, taiati-l in doua bucati.
Spalati rondelele de cartofi si uscati-le cu un servet.
Frecati o tava cu cateii de usturoi.
Amestecati smantana cu laptele, adaugati sare si piper.
Turnati cartofii, varsati incet peste ei amestecul de lapte si smantana. Cartofii trebuie sa fie acoperiti complet de lichid.
Puneti tava la cuptor la 150°C timp de doua ore.
Pofta buna!