06.06.2010

Vise

Plec dimineata devreme. Revin tarziu. In timpul zilei sunt departe, cateodata la sute de km distanta. Ne despart frontiere....
Distantele sunt din ce in ce mai scurte, usor de atins. Ziua se duce rapid, sar dintr-o viata in alta. Din ce in ce mai repede, pana cand?
Aud vorbindu-se, din nou, despre criza. Mai lunga, mai grea, mai apasatoare. Ma simt legata de trai, de locuri, de societate. E departe idealul de independenta. Dar cel de libertate?
Ajung acasa, ma eliberez de povara vietii, ma concentrez in gestul cotidian, ma asez si ma odihnesc pentru ziua de maine.

Tarta cu dovlecei si menta
(reteta preluata din revista Saveurs)
Ingrediente
Ingrediente
Aluat - folositi reteta de : AICI
2 dovlecei lungi, subtiri
250 g ricotta
150 g branza telemea (feta)
20 frunze de menta
Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i felii subtiri.Puneti la incins putin ulei de maslina, adaugati rondelele de dovlecei, sare, piper. Lasati dovleceii pe foc timp de 5 minute.
Intindeti aluatul in tava. Intepati-l cu furculita pentru a nu se umfla in cuptor.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Faramitati branza, adaugati ricotta si cele doua oua. Taiati menta fasii subtiri. Amestecati cu o furculita.Puneti pasta de branza peste aluat.
Adaugati dovleceii si puneti tava la cuptor timp de 35-40 de minute.
Serviti cald sau rece. Pofta buna!