28.10.2012

O ora de somn in plus

Cata fericire...

Scones

400 g faina
100 g unt
50 g zahar
1 pachet praf de copt
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
1/2 lamaie
50 g stafide

Varsati stafidele intr-un castron, adaugatic cateva linguri de apa. Puneti castronul 1 minut la microunde. Scurgeti stafidele, lasati-le la racit.
Incalziti 100 ml de lapte, adaugati sucul de la jumatatea de lamaie. Stingeti focul, asteptati cateva minute pana cand laptele devine batut. Adaugati 100 ml de lapte, amestecati.
Preincalziti cuptorul la 220°C. Puneti tava in cuptor in acelasi timp.
Taiati untul rece in bucati mici.Amestecati faina, zaharul, sarea si praful de copt. Varsati untul peste faina, amestecati cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati laptele si amestecati cu o lingura de lemn.
Varsati aluatul pe masa de lucru, framantati 1-2 minute pana cand obtineti un aluat compact.
Intindeti-l cu degetele pana obtineti o grosime de 3-4 mm. Taiati bucati rotunde cu o forma sau cu un pahar.
Scoateti tava de la cuptor, puneti repede formele in tava. Puneti tava la cuptor 15 minute.
Serviti calde, cu dulceata si smantana.
Pofta buna!