30.01.2011

Briosa de duminica dupa amiaza

Imi place sa gatesc duminica dupa amiaza, cand totul e linistit, cand toata lumea doarme. Astept cu nerabdare ora 4 sau 5, pregatesc de fiecare data checuri sau briose. Special pentru duminica dupa amiaza. Duminici de iarna. In asteptarea unei seri placute, cu filme de calitate sau muzica buna. Pretuiesc din ce in cemai mai mult aceste momente, caci ele devin tot mai rare si mai scurte.

Briosa
Reteta pentru 2 briose impletite
Reteta pentru masina de paine

Ingrediente
480 g faina
15 g drojdie uscata
110 g zahar
2 oua si 2 galbenusuri
18 cl lapte
75 g unt
1 lingurita rasa de sare
coaja rasa de la 2 portocale
1 galbenus  pentru uns
zahar sau susan

Preparare
Puneti toate ingredientele in masina de paine. Folositi programul aluat (2 ore si 20 de minute pentru masina mea).
Scoateti aluatul. Impartiti-l in 6 bucati egale. Formati 2 trese.
Acoperiti cu o folie de plastic si puneti-le la frigider cateva ore (1 noapte).
Scoateti aluatul din frigider, ungeti cu ou si presarati cu zahar mare sau cu susan. Lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 2 ore in cuptorul inchis).
Incalziti cuptorul la 160°C, puneti cate o briosa la cuptor timp de 20 de minute.
Pofta buna!