21.08.2008

Tarta cu piersici si ciocolata alba

Pentru Anne. Pentru seara de 20 august 2003 cand, in casa pustie si prafuita de timp, ne-am povestit visele neimplinite, vietile traite pe meleaguri departate, bucuriile traite in doi, sperantele noi intrezarite pe carari de munte.

De atunci incolo, o seara pe an, ma povestesc si ma descriu, ascult alta istorie si alta descarcare. Nu sfaturi, nu conditii, nu planuri. Doar placerea de a petrece o seara cu cineva apropiat si de incredere.

Tarta cu piersici si ciocolata alba din august 2008

Ingrediente

Aluat Eric Kayser pentru o tarta rotunda cu diametrul de 26 cm si doua tarte mici de 10 cm
150 g unt moale
30 g zahar pudra
60 g zahar tos
30 g pudra de migdale (puteti sa o inlocuiti cu nuci tocate)
2,5 g sare
1 ou
250 g faina
Celelalte ingrediente
ciocolata alba 100 g
1 lingura de lapte
piersici


Preparare
Amestecati untul cu ajutorul robotului. Adaugati zaharul pudra, zaharul tos, migdalele si sarea.
Adaugati ouale, unul dupa celalalt, varsati faina si amestecati bine.
Scoateti aluatul, dati-i o forma rotunda, acoperiti-l cu plastic si puneti-l la frigider o noapte intreaga.
A doua zi scoateti aluatul si intindeti-l cu sucitorul intre doua folii de plastic. Taiati in forma dorita.

Preincalziti cuptorul la 180°C si puneti tarta la copt pentru 10 - 15 minute (in functie de marimea ei).

Taiati bucati mici ciocolata alba. Folositi o ciocolata buna.

Puneti pe foc ciocolata si adaugati o lingura de lapte. Amestecati pana cand ciocolata se topeste.
Puneti ciocolata pe aluatul scos de la cuptor si lasat la racit pentru cateva minute.

Taiati piersicile in felii si adaugati-le peste ciocolata.

Pofta buna !