04.10.2010

Comfort food


Niciodata nu prea am stiut ce sa mananc in septembrie, octombrie. Cand frigul incepe sa intre in case, cand inca nu dai drumul la caldura de frica de a nu chema iarna mai repede. Cand caldura de la pranz nu mai e atat de suficienta pentru a anula frigul noptii. Cand sfarsitul anului se apropie din ce in ce mai repede. Cand incepi sa te gandesti la cadouri si la brazi impodobiti. Cand simti iarna aproape. Ai vrea si totusi speri sa nu vina... Inca.

Mancare de porc cu prune uscate si morcovi

Ingrediente
2 fileuri mignon de porc (1,5 kg)
100 ml vin alb
500 g morcovi
10 prune uscate
1 ceapa
2 catei de usturoi
50 g unt
2 linguri de ulei
sare

Preparare
Indepartati grasimea de pe fileuri cu ajutorul unul cutit bine ascutit. Taiati fileurile in bucati.
Taiati ceapa si usturoiul in cuburi mici. Curatati morcovii, taiati-i rondele.
Puneti pe foc o cratita, adaugati untul si uleiul. Cand grasimea incepe sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul.
Cand ceapa devine translucida adaugati carnea. Lasati-o pe foc timp de 10 minute pana cand s-a rumenit.
Adaugati morcovii si vinul. Astupati cu un capac.
Lasati carnea sa se patrunda bine, cam 45 de minute. Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca aveti nevoie.
Dupa 45 de minute (sau atunci cand carnea s-a facut) adaugati prunele uscate. Amestecati si mai lasati cratita pe foc timp de 5 minute.
Pofta buna!