01.02.2008

Lasagne (reteta Barilla)


Cateodata cred ca ar trebui sa schimb numele blogului meu. Retete culinare pentru femei grabite ? Reteta de mai jos nu e deloc pentru o femeie care nu are timp !
Legumele si carnea se prajesc, lasagnele se tin la cuptor, sosul se face pe foc. Va trebuie cam vreo 2 - 3 ore dar merita cu adevarat.

Ingrediente (lista e lunga!):
10 foi de lasagne cu ou Barilla
450 g de carne tocata
200 g de rosii mici
100 g de ciuperci
75 g de ardei gras
50 g de unt
50 g de morcovi
50 g de ceapa
50 g de parmezan ras
40 g de telina
25 g de bulion de rosii
25 de g de ulei de masline
20 g de faina
1 foaie de dafin
1,5 l de supa de pui (sau apa + vegeta)
1 catel de usturoi
1 pahar de vin alb sec
sare si piper
Pentru sosul Bechamel :
1 l de lapte
45 g de unt
45 g de faina

Preparare.
Umplutura :
Taiati ardeii, ceapa, telina si morcovii in bucati mici. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie pe foc. Adaugati legumele taiate, foaia de dafin si usturoiul netaiat.

Adaugati carnea tocata si lasati totul pe foc timp de 5 minute.

Adaugati vinul si lasati tigaia pe foc pana cand acesta se evapora.
Adaugati bulionul, faina, ciupercile si supa.

Lasati tigaia pe foc mijlociu timp de o ora. La sfarsit adaugati ardeii si rosiile taiate jumatati.

Sosul Bechamel :
Puneti laptele la fiert. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati faina si varsati laptele cald amestecand in continuu. Lasati sosul pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Luati tigaia de pe foc. Adaugati sare si piper.

Asamblarea :

Ungeti tava cu unt.
Adaugati putin sos Bechamel.
Puneti cateva foi de lasagne.

Adaugati umplutura de carne.

Adaugati sos Bechamel.

Presarati parmezan.

Si continuati pana la terminarea ingredientelor....
Puneti tava la cuptor si lasati-o la 200°C timp de 20 de minute.
Pofta buna !