19.05.2008

Frittata cu ardei gras

Cred ca exista o mie de feluri de a intampina si a cinsti pe cei care ne trec pragul casei. De-a lungul timpului, am invatat sa gatesc conserve de tot felul, cu legume sau cu carne, astfel incat sa pot sa dau de mancare la orice ora unui oaspete neasteptat. Tot aceleasi conserve ma scot din incurcatura atunci cand, obosita fiind, nu stiu ce sa pun pe masa. Exista insa si retete care se pot face in cateva minute, foarte gustoase, cu ingrediente simple, care se pot servi in aperitiv sau ca garnitura la un anumit fel de mancare.

Reteta de Pascale Weeks.
Ingrediente
8 oua
20 cl de smantana
2 lingurite de mustar
1/2 lingurita de paprika
3 ardei grasi rosii
30 g de seminte (de bostan sau de floarea soarelui)
Sare si piper dupa gust

Preparare
Prajiti ardeii pe aragaz sau in cuptor (la 230°C timp de 25 de minute).
Curatati ardeii de coaja, lasati-i sa se scurga timp de 10 minute. Taiati ardeii in fasii subtiri.
Amestecati toate ingredientele si varsati aluatul obtinut intr-o tava mica (diametrul de 20 de cm).
Incalziti cuptorul la 200°C, puneti tava la cuptor si lasati-o timp de 20 de minute.
Lasati frittata la racit si taiati-o in cuburi.
Pofta buna !