28.05.2012

Chec cu menta si ciocolata


Mi-ar placea sa am un loc al meu. O usa deschisa pentru toti intre 2 si 6 dupa amiaza. Vara, cu o terasa plina de flori. Iarna, cu un semineu si fotolii sau balansoare.
As face prajituri. Si as servi ceai. Si ciocolata calda. Dar mai ales checuri.

Chec cu menta si ciocolata

150 g unt
100 ml lapte
75 g zahar
100 g ciocolata neagra
3 oua
40 frunze de menta
1 praf de copt
215 g faina

Puneti untul si ciocolata la topit. Lasati la racit dupa ce ciocolata s-a topit. Nu trebuie sa fierbeti.
Spalati frunzele de menta. Puneti laptele la fiert, adaugati frunzele de menta, luati laptele de pe foc cand incepe sa fiarba. Lasati sa se raceasca.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Pasati frunzele de menta in lapte folosindu-va de un blender.
Amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul si ciocolata, amestecati din nou. Strecurati laptele de menta, adaugati-l in aluat. Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine din nou.
Varsati aluatul intr-o forma de chec, puneti forma in cuptor timp de o ora.
Pofta buna.