29.11.2009

Cadou la borcan!


Cred ca am vazut pentru prima oara acest tip de cadou pe un blog american. Mi-a placut ideea. Cadou din bucataria mea. Ingrediente deja cantarite, trimise cuiva drag, in ambalaje frumoase, colorate, de sarbatoare! O eticheta nostima, reteta scrisa de mana si prinsa de pachet, un titlu care atrage zambete si, gata, cadoul poate sa plece!
An de an, colectia mea de cadouri din bucatarie se imbogateste : biscuiti, zahar vanilat, saruri cu ierburi din gradina, uleiuri aromatice, bomboane de ciocolata. Strang tot anul cutii metalice sau de lemn vechi, borcane frumoase, fundite si dantele, servetele si hartii creponate si, incepand cu primul week end al lunii decembrie, bucataria se umple de pachete, care de care mai vesele, etichetate precis pentru cei dragi!

SOS - Cookies de criza

Ingrediente :
In borcan
100 g faina
1/2 lingurita praf de copt
40 g seminte de susan prajite
100 g zahar brun
50 g capsuni deshidratate (se pot inlocui cu stafide)
50 g ciocolata alba

Alegeti un borcan de 350 g, spalati-l si uscati-l bine.
Puneti semintele de susan cateva minute la cuptor.
Varsati faina si apasati usor cu o lingura pentru a egaliza nivelul in borcan. Adaugati praful de copt. Varsati usor susanul peste praful de copt. Adaugati zaharul.
Taiati capsunile si ciocolata in bucati mici. Adaugati-le pe rand in borcan. Astupati borcanul si pregatiti eticheta.
Iata ce puteti sa scrieti pe ea:

Puteti sa folositi acelasi text sau sa dati curs imaginatiei voastre, chiar e momentul!

In cazul in care vreti sa vedeti cum au iesit, iata cateva imagini.
Aluatul scos de la frigider si gata de copt:

Biscuitii dupa racire :

Pofta buna!