18.11.2012

Pranz

Imi place pranzul de duminica, cel la care stai ore intregi la masa, povestind, bucurandu-te de odihna dupa o saptamana de lucru.
Imi place si cel de sambata, speed pentru mine, intre shopping si gatit, de cele mai multe ori facut in graba si impartasit cu cineva drag, de data aceasta cu Diana, la intiativa ei Sunday Lunch de AICI. Multumesc inca o data, Diana!


Salata de quinoa, mango, afine si merisoare
(inspiratie : Mark&Spencer)

Pentru 2 persoane
150 g quinoa
25 g unt
1 lingura otet balsamic
3 linguri ulei de masline
1 mango
1 pumn de afine
1 pumn de merisoare uscate
1 pumn de seminte prajite (in, dovleac, etc.)
cateva fire de busuioc

Fierbeti quinoa. Scurgeti si adaugati untul si sare dupa gust. Lasati la racit.
Amestecati otetul cu uleiul si cu busuiocul taiat fasii subtiri.
Curatati fructul de mango, taiati-l in bucati mici, de marimea afinelor.
Spalati afinele, lasati-le la scurs.
Amestecati toate ingredientele si serviti.



Panna cotta fara gelatina sau agar-agar


Ca pe vremuri...excelenta.... Adaugati putina dulceata de portocale si obtineti un desert divin...

500 g frisca lichida
1 pastaie vanilie
5 albusuri
50 g zahar

Puneti frisca la fiert, taiati pastaia de vanilie pe lung, adaugati semintele in frisca. Luati de pe foc imediat ce incepe sa fiarba.
Incalziti cuptorul la 125°C. Pregatiti un bain marie. Umpleti pe jumatate o tava cu apa calda.
Bateti albusurile cu zahar dar nu spuma, doar atat cat sa se amestece bine.
Varsati albusurile putin cate putin peste frisca amestecand continuu. Varsati frisca in pahare, puneti paharele in tava cu apa calda. Nivelul apei trebuie sa fie cam la jumatatea paharului.
Puneti tava la cuptor 1 ora.
Lasati la racit, puneti la frigider. Varsati cate o lingura de dulceata (lichida) de portocala, Serviti. Daca dulceata nu e este destul de lichida, adaugati putina apa si amestecati.
Pofta buna!