07.03.2010

Baba cu soare

E timpul zilelor "imprumutate". V-ati ales baba? A mea e astazi si e cu soare!
Multumesc baba Dochia, sper ca tot anul sa ne mearga bine!



Supa de rosii

Ingrediente
1 l supa de pui facuta din:
- oasele de la un pui fript
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 tulpina telina
- cateva fire de patrunjel, dafin, cimbru
- 2 l de apa

1 kg rosii in conserva
2 linguri concentrat de rosii
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri de ulei de masline
sare si piper

Preparare
Pregatiti supa de pui.
Curatati cepele si morcovii. Spalati telina si patrunjelul. Taiati legumele si ierburile in bucati mici.
Puneti oasele la fiert in 2 l de apa, adaugati celelalte ingrediente pentru supa.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Strecurati supa si puneti-o la pastrat in frigider in sticle astupate. Se poate pastra timp de 3 saptamani.

Pregatiti supa de rosii.
Curatati ceapa si usturoiul, taiati-le bucati foarte mici.
Scoateti rosiile din conserva, taiati-le in sferturi.
Puneti la incalzit uleiul in oala in care veti pregati ciorba. Adaugati ceapa si usturoiul, amestecati si lasati-le pe foc pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati concentratul de rosii si amestecati din nou.
Adaugati 1 l de supa de pui si rosiile taiate. Lasati supa sa fiarba la foc mic timp de o jumatate de ora.
Mixati supa si serviti.
Pofta buna!