27.08.2011

Dulce Romanie

O reteta facuta in aceasta seara, cu prieteni francezi si cu gandul la Dulcea Romanie.  Provocarea lunii August "Dulce Romanie 2011"  o gazduieste Gaby_D.

Paste chinezesti cu legume si pui


Reteta pentru 2 persoane

Ingrediente
200 g paste chinezesti
1 dovlecel lung
2 morcovi
2 piepti de pui (200 g)
1 ceapa
1 catel usturoi
sos soia
otet de mere
ulei de susan

Preparare
Taiati fasii pieptii de pui. Amestecati 5 linguri de sos de soia, 1 lingura de otet si 2 linguri de ulei. Adaugati puiul si lasati-l in marinada timp de 30 de minute.
Curatati usturoiul si ceapa, taiati-le cuburi mici.
Spalati celelalte legume, taiati-le batonase.
Puneti la fiert o oala de apa de 2 l. Sarati. Stingeti focul cand apa a inceput sa fiarba. Varsati pastele si lasati-le sa se faca timp de 5-7 minute. Strecurati si opriti 1/2 cana de apa in care au fiert pastele.
Puneti o tigaie sau un wok pe foc, adaugati 1 lingura de ulei de susan. Prajiti in ulei usturoiul si ceapa, adaugati morcovii si lasati sa se friga timp de 5 minute. Adaugati dovlecelul si mai lasati inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati puiul si marinada, lasati puiul sa se faca timp de 7-10 minute. Puteti adauga putina apa daca vedeti ca ca sosul s-a evaporat.
Cand puiul s-a facut, adaugati pastele si amestecati bine. Serviti imediat.
Pofta buna!