04.02.2012

Fotografie ratata


Chiar as putea sa o sterg, dar nu o fac. Chec pentru doi sau poate doar pentru unul singur???
O fotografie ratata.Pentru ca prajitura mirosea atat de bine incat Filou a asteptat demn in fata cuptorului timp de 40 de minute pana ce acesta s-a oprit, Pentru ca odata ce l-a vazut oprit si cu usa deschisa, a inteles ca, din cauza caldurii, ar trebui sa mai indure putin. Pentru ca, vazand ca dupa 10 minute inca nu am inceput sa scot checul din forma, a inceput sa ma miorlaie. Pentru ca, odata ce m-am indreptat catre bucatarie, a continuat sa ma bombane sperand ca asteptarea s-a terminat. Pentru ca, vazandu-ma ca il ignor, a continuat sa miorlaie si, aproape, va spun sincer, a dat ochii peste cap. Apoi, in timp ce fotografiam, a decis ca e mai bine sa se serveasca singur...Deh, caracter de motan...

150 g faina
30 g pudra de migdale
125 g zahar
1 lingura de miere
175 g unt
3 oua
200 g de curmale, prune si caise uscate
50 g nuci
1 pachet praf de copt
vanilie

Taiati fructele si nucile in bucati mici. Puneti untul la topit apoi lasati-l sa se raceaca cateva minute.
Amestecati zaharul cu ouale cateva minute. Adaugat faina, praful de copt si migdalele. Amestecati din nou foare bine. Adaugati untul si amestecati din nou cam 5 minute. Adaugati fructele si nucile si amestecati din nou. Varsati intr-o forma de chec. Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti checul la cuptor timp de 45 de minute.
Pofta buna!