22.01.2011

Iarasi

Crezusem ca a trecut! Si cu ea si frigul, si umezeala. Asteptam zilele calde, visam la flori si la bluze cu maneci scurte.
Astept sa treaca din nou. In pat, cu multe paturi, cu o carte buna si un ceai fierbinte. Si Filou.
Dovlecei umpluti, de iarna

Ingrediente
6 dovlecei rotunzi
500 g carne tocata,
2 felii de paine inmuiate in lapte
1 ceapa
1 morcov fiert
60 g unt
ulei, sare, piper

Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i la capete, indepartati miezul folosindu-va de o lingurita.
Taiati ceapa si morcovii bucati mici, puneti-i la calit timp de 5 minute. Amestecati carnea cu painea taiata marunt si legumele. Adaugati sare si piper.
Umpleti dovleceii, asezati-i intr-o tava,  astupati-i cu partea taiata la inceput, adaugati 10 g de unt pe fiecare dovleac. Adaugati putin ulei in tava.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.
Serviti cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!