23.07.2011

Din nou


 Din nou pentru "Dulce Romanie", proiectul lansat de Mihaela (De prin lume adunate). Si pentru Flory( "Retete fel de fel " AICI) care il duce mai departe.
La sfarsit de luna, asteptand soarele ce evita Franta cu indarjire. Practic e greu sa scrii despre inghetata si salate cand gandul si timpul de afara te indruma la torturi, sosuri si mancaruri grele. Chiar ieri treceam in revista cizmele si hainele de iarna. In Romania e canicula, aici e toamna. Aproape si totusi atat de departe.

Frozen yogurt
Din punct de vedere caloric, Frozen yogurt se situeaza undeva intre sorbet si inghetata . Usor si rapid de facut, fara sorbetiera, fara multe ingrediente, o mie de posibilitati. Iaurt, fructe inghetate, miere sau zahar dupa gust.
Iata reteta mea, sincer, considerati-o ca o baza, adaugati apoi fructe, sau zahar, sau iaurt, in functie de gustul vostru.
Ingrediente
500 g fructe de padure (afine, zmeura, capsuni, coacaze, etc.) congelate. Folositi orice alt fruct, spalati-l, taiati-l in bucati si congelati-l.
150 g iaurt gras
2 linguri de miere
2 linguri de zahar pudra
Preparare
Scoateti fructele din congelator, puneti-le intr-un robot cu lama de taiat.
Adaugati iaurtul, mierea si zaharul. Amestecati cateva minute. Puneti din nou inghetata la congelator cel putin o jumatate de ora.
Serviti cu fructe, bezele, migdale, nuci, ciocolata, sosuri dulci, etc.
Pofta buna!