02.01.2008

Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Sunt casatorita de aproape 8 ani. Imi aduc aminte ca la inceputul casatoriei nu stiam deloc sa gatesc si ca sotul meu imi facea de mancare in fiecare seara. Vremurile au trecut...foarte multe s-au schimbat si in viata noastra, dar si acum, din cand in cand, am parte de o cina facuta de el. Specialitatile lui nu sunt multe dar sunt bune. Si facute cu drag. Ca in aceasta seara!

Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana
Reteta lui Olivier

Ingrediente
2 piepti de pui
1 conserva de amestec de mazare si morcovi (500 g)
200 g smantana
1 cub de zahar (1 lingurita de zahar)
sare si piper
Puneti puiul la prajit in unt. Atentie, trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs caci untul va fi folosit la sos. Conserva de morcovi si mazare puneti-o la incalzit intr-o alta cratita. Adaugati putin unt (15 g) si un cub de zahar (sau o lingurita de zahar).
Retrageti cratita de pe foc cand mazarea este fiarta sau amestecul este destul de fierbinte. Strecurati legumele.
In momentul in care puiul este gata, scoateti pe o farfurie pieptii si intr-o cana untul ramas.
Puneti la incalzit smantana si adaugati untul din cana. Amestecati timp de 2-3 minute. Sosul este gata.
Serviti puiul si legumele acoperite cu sos.
Bon appetit !