24.04.2009

Caminul

Nu stii cand incepi sa te atasezi de o casa. De pereti, de lumina, de zgomotele ei. Stii numai ca, dintr-o data, casa devine acasa. A ta. Deschizi usa si inima e plina. Totul devine cunoscut, stapanit si propriu.

Clipele trec, dorintele nu mai sunt aceleasi, vrei flori, aer si dupa amiezi linistite la umbra copacilor. Ti-e greu sa iti lasi amintirile dar vrei odai mari si colorate, scari de lemn lustruite, usa larg deschisa pentru cei dragi.
Acasa trebuie sa devina camin.

Ne mutam in cateva luni. Imi pare rau, mesajele mele sunt rare, in acest moment gandurile imi zboara spre interioare, culori si cutii cu mentiunea "fragil".

Inghetata de capsuni
Reteta de Nathalie Beauvais

Reteta de mai jos este inghetata preferata a lui Olivier. Se face usor si repede. Atentie, din aceste ingrediente realizati 2 kg de inghetata. Puteti sa o pastrati in congelator toata vara, eu o congelez in forme individuale de silicon. Dupa doua zile, scot formele si impachetez inghetata in pungi mici de plastic.
Ingrediente
1 kg de capsuni coapte
500 g de zahar brun
500 g de smantana pentru frisca
Sucul de la o lamaie
Preparare
Spalati fructele usor. Taiati frunzele si coditele.
Mixati intr-un robot capsunile, zaharul si sucul de la lamaie pana obtineti un suc mai gros.
Transformati smantana in frisca.
Adaugati incet sucul in frisca, amestecand cu ajutorul unei spatule sau unei linguri de lemn de jos in sus.

Varsati inghetata in doua forme de chec sau in ce forma doriti.
Puneti inghetata la congelator timp de 24 de ore. Serviti.
Pofta buna !