08.05.2011

Tabouleh in varianta Weight Watchers

Revistele isi schimba in fiecare an sloganul incepand cu luna aprilie. Mai usor, mai slab, mai tonic. Mai vesel, mai sportiv...mai regim.
Magazinele ce vand articole de sport sunt pline, cofetarille se golesc, alergatul in parc atinge cote de popularitate uimitoare. Cel putin pentru cateva saptamani...ceea ce il face pe Olivier sa se enerveze de fiecare data. "Alergatori de duminica, alergatori de vacanta, nu mai ai loc de ei".
Deh, nu toata lumea s-a nascut sportiv, o spun in cunostiinta de cauza!
Cand Cristina mi-a propus sa particip la concursul Diva Hair de retete pentru diete, mi-am spus, nu e pentru mine. Nu ca as manca prea gras, din contra, prefer fructele si legumele, daca se poate in varianta negatita (mda... si atunci ce fac cu un blog culinar???? Bun, n-am un raspuns pregatit, mai bine reveniti saptamana viitoare ca sa vedeti de ce). Insa imi e frica de cuvantul regim. Mi se pare nesanatos sa tii regim, sa te frustrezi timp de cateva zile sau saptamani, apoi sa termini regimul si sa o iei de la capat cu un stil de viata nesanatos. Prefer, din ce in ce mai mult echilibrul, cu fructe, legume, cereale, cate putin din toate.
Si totusi, gandindu-ma bine, mi-am adus aminte de o prietena care, in urma unui regim, si-a imbunatatit modul de viata ( si garderoba... strict necesar, ea pierzand cam 15 kg.)
Regimul se numeste Weight Watchers si veti gasi mai multe detalii pe site-ul DIVAHAIR la dieta WEIGHT WATCHERS.
Reteta de mai jos are mare succes printre adeptele "WW", e o reteta de salata racoroasa, o adevarata salata de vara. Particip cu aceasta reteta la concursul organizat de catre Diva Hair: Diverse retete pentru diverse diete.
Retetele vor putea fi votate timp de doua saptamani pe profilul Diva Hair de Facebook incepand cu 9 mai pana pe 23 (http://www.facebook.com/DivaHair.ro).

Tabouleh (WW)
Reteta pentru 4 persoane
4 puncte / persoana


Ingrediente
120 g bulgur sau cuscus instant
400 g rosii
1/2 castravete verde
1ceapa sau 4 fire de ceapa verde
sucul de la o jumatate de lamaie
O mana de patrunjel si menta
1/2 iaurt
4 lingurite de ulei de masline
sare, piper

Preparare
Varsati bulgurul intr-un vas adanc. Turnati 120 ml de apa fierbinte peste bulgur si lasati-l sa se umfle timp de 30 de minute.
In acest timp, curatati ceapa de coaja, taiati-o cuburi mici. Spalati celelalte legume si taiati-le la fel. Amestecati legumele. Adaugati patrunjelul si menta taiate fin.
Varsati sucul de lamaie peste bulgur, amestecati bine cu o furculita.
Adaugati legumele peste bulgur si amestecati din nou.
Adaugati iaurtul si uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
Pastrati salata la frigider, serviti dupa 2 ore.
Pofta buna!