06.09.2008

Tarta cu prune pentru o toamna linistita


Tarta de prune
Reteta de Christophe Felder

Ingrediente
Aluat pentru trei tarte mari :
300 g de unt la temperatura camerei
60 g de zahar pudra
125 g zahar tos
60 g de pudra de migdale
5 g de sare
2 oua
500 g de faina
Amestecati untul, adaugati zaharul,s area si migdalele. incorporati ouale, unul dupa altul. Varsati faina si amestecati totul bine. Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l la frigider timp de o noapte intreaga (puteti sa-l congelati).
Tarta
250 g de aluat
1 kg de prune
2 oua
160 g zahar pudra
50 g de pudra de migdale
5 g de scortisoara
3 cl de smantana
30 g de unt topit
Preparare
Preincalziti cuptorul la 160°C.
Spalati prunele si uscati-le cu un servet. Taiati-le in doua si scoateti samburii. Taiati-le apoi in felii nu foarte subtiri.
Amestecati ouale cu zaharul pudra, adaugati migdalele, scortisoara si smantana. Amestecati si adaugati untul.
Puneti aluatul in tavi si adaugati prunele.

Varsati crema peste prune. Puneti tava la cuptor pentru 30 de minute.

Pofta buna !