09.12.2007

Crema de ciocolata

Crema aceasta se face destul de usor si este extraordinar de buna!
Asa ca, daca vreti sa va mentineti silueta, faceti o singura data reteta si apoi aruncati-o....
Crema se poate manca ca atare sau puteti sa adaugati fructe, rom, coji de portocale, etc.

Ingrediente :
1/2 l de lapte
3 galbenusuri
75 g zahar tos
250 g ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)
2 dl smantana pentru frisca

Puneti laptele la fiert. In acest timp, amestecati zaharul si cele trei galbenuse.

Dupa primul clocot, adaugati amestecul de zahar si galbenuse in lapte si amestecati in continuu.
Trebuie sa amestecati pana cand laptele devine o crema lichida (cam vreo 5 minute).
Strecurati laptele si adaugati ciocolata taiata bucati. Lasati crema la racit.
Bateti smantana pana devine frisca si adaugati- o la crema.
Puneti crema in pahare si lasati-o la rece vreo 2-3 ore.
Serviti direct in pahar, ornati cu fructe.
Eu le-am pus in pahare de plastic pentru ca le duc la niste prieteni diseara.

Pofta buna !


Salata de morcovi si chimen in suc de portocale

Salata este foarte simpla si usor de facut.
Se poate servi ca aperitiv sau ca garnitura la o friptura de porc.
Ingrediente :
- 600 g morcovi taiati felii
- 200 ml de suc de portocale
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingura de ulei de masline
Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati morcovii felii, sucul de portocale si chimenul.
Lasati tigaia pe foc mijlociu pana fierb morcovii (aproximativ 25 minute).
Daca sucul de portocale s-a evaporat, mai adaugati 100 ml.
Serviti cald sau rece.