07.10.2012

Cupcakes

Stiu...e o bomba de calorii. Nici n-am putut sa mananc mai mult decat unul si acela cu mare vinovatie...
Dar este primul curs de patiserie pe care l-am facut la New York. De neuitat.
 

Butter lane chocolate cupcakes

110 g unt la temperatura camerei
250 g zahar
2 oua
2 lingurite de aroma de vanilie
95 ml lapte batut
90 g ciocolata neagra topita
1 lingura praf de copt
180 g faina

Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema. Amestecati ouale cu vanilia apoi adaugati-le la crema. Amestecati totul pana crema devine usoara si spumoasa, cam 5 minute (viteza medie). Adaugati ciocolata topita si amestecati din nou la viteza medie.
Amestecati faina si praful de copt, adaugati o jumatate la crema, amestecati din nou. Varsati laptele batut si restul de faina. Amestecati din nou.
Varsati aluatul in formele de muffins, puneti la copt la 150°C (cuptor preincalzit) pentru 23 de minute.

Chocolate frosting

340 g unt la temperatura camerei
60 g branza Philadelphia scoasa cu o jumatate de ora inainte de preparare
400 g zahar
165 g ciocolata topita
1 lingurita aroma de vanilie

Amestecati branza cu untul la viteza medie timp de 5 minute. Adaugati ciocolata topita si mai amestecati un minut la viteza mica. Adaugati zaharul si, dupa aceea, vanilia si amestecati din nou la viteza mare timp de 3 minute.
Decorati.
Pofta buna!